StoryEditorOCM
NogometSLAVLJE I U GOSPINOM POLJU

Ušao Toma Bašica u igru, nakon toga lopta u mrežu Adriatica, a kadeti GOŠK Dubrovnik 1919. u završnicu Kupa Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
30. studenog 2022. - 17:04
Kadeti GOŠK Dubrovnik 1919. su krajem rujna osvojili Županijsku kup (na slici), a sad su otišli do kraja i u Kupu Nogometnog središta Split, te će igrati u završnici Kupa HrvatskeTonči Vlašić/

Slave i kadeti GOŠK Dubrovnik 1919., i oni su, kao i pioniri Župe dubrovačke, uspjeli nakon osvajanja Županijskog kupa otići do kraja u Kupu Nogometnog središta Split, te se plasirati u završnicu Kupa Hrvatske.

Toma Bašica je u igru ušao u 61. minuti, te u 74. minuti naciljao mrežu Adriatica, ekipe koja vodi bitku sa splitskim Hajdukom za prvo mjesto u Prvoj ligi Nogometnog središta Split (GOŠK Dubrovnik 1919. zauzima peto mjesto). Taj pogodak je odlučio finale u Gospinom polju.

Osim strijelca zlata vrijednog pogotka, pod vodstvom Hasana Kacića pobjedu za GOŠK Dubrovnik 1919. protiv Adriatica izborili su još Roko Vuletić (od 61. Marino Vukša), Jakov Trković, Đivo Dabo, Pero Koprivec, Mihael Sršen, Antonio Đivanović, Antonio Lučić (od 69. Karlo Čupić), Zlatan Kacić (od 61. Toma Bašica), Vlaho Prebisalić, Maro Letunić (od 87. Dino Kašić) i Filip Obradović (od 69. Arijan Đuderija).

Kadeti GOŠK Dubrovnik 1919. su u polufinalu dobili Dalmatinac Crno, pobjednika Kupa Zadarske županije, u finalu Županijskog kupa Neretvu s 5:2, a do tog finala su stigli pobjedama protiv Nogometne akademije Libertas i Nogometne akademije Konavle.

Tko će im biti suparnik u šestoj utakmici u ovogodišnjem kupu doznat će u petak, 2. prosinca. Ždrijeb će odlučiti. Bit će to netko od tri sastava, koja igraju u Prvoj HNL za kadete, splitski Hajduk, Solin ili Zadar

14. travanj 2024 12:49