StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ

Trojica s hrvatskog juga izborila završnicu 19. Dvoranskog prvenstva veterana, trojica ne

Piše Tonči Vlašić
19. veljače 2022. - 15:59

Trojica su prošla, trojica nisu. U osmini finala 19. Dvoranskog prvenstva veterana su od predstavnika iz Dubrovačko-neretvanske županije Neretva, Konavljanin i GOŠK Dubrovnik Veteran '79., dok su HNK Dubrovnik, Jadran Luka Ploče i Župa dubrovačka zaključili natjecanje u skupini.

Konavljanin u osmini finala igra protiv Bilica, GOŠK Dubrovnik Veteran '79. protiv HAŠK-a 1903., a Neretva protiv Moslavine. Utakmice osmine finala na rasporedu su poslijepodne, prva kreće Neretva od 17.30 sati. Četvrtfinala su od 21 sat. U nedjelju, 20. veljače, igraju se polufinala, zatim utakmica za treće mjesto, te finale. 

Metkovci su s 4:0 u skupini 'E' dobili Svačić, te osvojili prvo mjesto zahvaljujući boljoj pogodak razlici od Klanjeca s kojim su odigrali 1:1, a koji je s 2:0 bio bolji od Svačića. Josip Galov je prvi pogodio mrežu Svačića, u 3. minuti. Zatim Mate Pehar u 6. minuti, i to je u istoj minuti uspio dva puta, a u 12. minuti Mislav Vučković je postavio konačni rezultat.

Konavljanin je u skupini 'J' dobio na kraju Višnjevac s 2:1 pogocima Hrvoja Novaka i Iva Kravića. Prethodno je odigrao 2:2 protiv Velebita iz Benkovca, koji je i protiv Višnjevca osvojio bod (3:3).

GOŠK Dubrovnik Veteran '79 svladao je Goricu s 4:2. Maro Hađija i Hrvoje Gudelj su donijeli prednost 2:0, nakon što je Gorica izjednačila, u 24. minuti nova dva pogotka dubrovačkog sastava. Prvo autogol, a zatim je pogodio Sveto Smoljko. Dubrovačkom sastavu je igrao i bod za prvo mjesto u skupini budući je s 3:0 svladao Ivančicu od koje je Gorica bila bolja (samo) 1:0.

U skupini 'M' ogled između Jadran Luka Ploče i Baranje Belje odlučivao je o pobjedniku skupine. Pločanima je i bod bio dovoljan jer su Sava Strmec dobili dobili s 4:0, a Baranje Belje s 3:2. Međutim, izgubili su od Baranja Belje s 1:0. HNK Dubrovnik je u skupini 'C' nakon poraza od Lokomotive, branitelja naslova, poražen također s 1:0 i od Banjole u utakmici u kojoj mu je i bod bio dovoljan za drugo mjesto. Kao i HNK Dubrovnik, tako i u skupini 'K' Župa dubrovačka je posljednja, bez boda, s pogodak razlikom 0:2. Prvo je s 1:0 poražena od HAŠK 1903., a na kraju i od Mladosti iz Petrinje. Mladost i HAŠK 1903. su odigrali bez pogodaka.

20. travanj 2024 09:25