StoryEditorOCM
NogometOTKRIVEN PROJEKT |

TEREN S UMJETNOM TRAVOM JE ZAVRŠEN, OGRADA POSTAVLJENA, SLIJEDI RASVJETA, TRIBINE... Znamo kako će izgledat ‘Mala Šupjaka‘ 

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2020. - 08:16
Završen je nogometni teren s umjetnom travom u Čilipima, 66 puta 46 metara, koji se nalazi s istočne strane Šupjake, nogometnog igrališta Konavljanina. Novi teren, koji omogućuje treniranje i kad su nepovoljni vremenski uvjeti, zadovoljavaju uvjete igranja utakmica uzrasne kategorije do 10 godina.

Podsjetnik, priča oko izgradnje terena s umjetnom travom počela je prije pet godina. Nogometni klub Konavljanin je želio realizirati tu ideju, ali nije uspio tad postići dogovor sa Zračnom lukom Dubrovnik oko ustupanja zemljišta. Kad je osnovana Zajednica športova Općine Konavle, koja je preuzela inicijativu, te kad je na čelo Zračne luke Dubrovnik stigao Frano Luetić, dogovoren je najam zemljišta nakon čega se uz pomoć Općine Konavle na čelu s Božom Lasićem krenulo u realizaciju.

Uz veliku pomoć Županijskog nogometnog saveza na čelu s Blažom Pezom, te zahvaljujući Ili Topuzoviću, članu Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Zajednica športova Općine Konavle se javila na natječaj, te je od Hrvatskog nogometmog saveza dobila umjetnu travu. Osim Zračne luke Dubrovnik, Općine Konavle, te Županijskog nogometnog saveza i Hrvatskog nogometnog saveza, pomogli su još i mjesni odbor Čilipi, te mnogi ljudi, volonteri, iz čitavih Konavala.

Krajem prošlog tjedna, nekoliko dana nakon što su bili završeni radovi na samom terenu s umjetnom travom, 'Malu Šupjaku' su podsjetili čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, i to izvršni direktor Marijan Kustić te Neven Šprajcer, koordinator natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza, a tad je Zajednica športova općine Konavle na čelu sa Đinom Kraljem i Lukom Šubašićem pokazala konačni izgled projekta. 

Uokolo terena je već podignuta žičana ograda, a uskoro će se riješiti rasvjeta, 'niknut' će osam rasvjetnih stupova, po četiri sa sjeverne i južne strane terena, te će bit moguće trenirati i igrati na terenu i u noćnim terminima. Uskoro kreću i radovi na uređenju platoa sa sjeverne strane terena gdje će se podići mala tribina s dvjestotinjak sjedećih mjesta, sva mjesta će bit natkrivena. Zatim, postaviti će se tri 'montažne kućice' (svlačionice, te ostale potrebne prostorije) i napraviti parking.
15. travanj 2024 06:00