StoryEditorOCM
NogometMEĐUNARODNI NOGOMETNI TURNIR ZA MALIŠANE

TALENT CUP ŽUPA DUBROVAČKA Priča sa 166 sastava i gotovo 2000 mališana u proteklih pet godina!

27. travnja 2019. - 15:19
Prijave su zaključene. Imamo 54 prijavljene ekipe. Dakle, opet rekord! - pohvalio se Ivica Karabogdan, bivši prvoligaški igrač, jedan od najboljih strijelaca HNL-a, a posljednjih nekoliko godina trener u Nogometnom klubu Župa dubrovačka.

- Opet nam dolazi Priština. Stižu naši prijatelji iz Ohrida. Dolazi nam i splitski Adriatic, koji je bio i prošle godine. Stižu Sloga Ljubuški i Međugorje. Okupili smo svu djecu iz našeg nogometnog centra, a stižu i Hajduk 1932. iz Vele Luke te Orebić. Prošle godine je igralo ukupno 45 sastava u pet uzrasnih kategorija. Dakle, sad će biti devet momčadi više - istaknuo je Karabogdan, koji je ideju o organizaciji turnira iznio je prije više od šest godina.

Za ekipom iz Nogometnog kluba Župa dubrovačka je pet održanih turnira ‘Talent Cup’, a pred njima je šesto izdanje. Prve godine, prisjetio se Karabogdan, igralo je 25 sastava, a druge jedan više.

- Treće izdanje je okupilo 28 sastava. Zatim smo prije dvije godine imali 38 momčadi. Da, svake godine je turnir sve brojniji i brojniji. Prošle godine smo prvi put imali troznamenkasti broj utakmica - sto. Sjećam se kako smo ih 2016. odigrali 65, a 2017. godine oko 90. Sad će ih biti i više od sto. Sve te brojke su svima nama, koji smo uključeni u projekt, potvrda kako smo dobro radili proteklih godina – naglasio je Karabogdan.

U Čibači će se od 2. do 5. svibnja igrati na dva teren, travnatom i s umjetnom travom, i to od jutra do mraka. Već se znalo igrati i pod reflektorima.

- Iskusniji smo. Turnir pripremamo takoreći od završetka prošlog. Već tada smo razgovarali s drugim klubovima oko dolaska. Što se tiče ovogodišnjeg turnira, koji počinje idući tjedan, mI smo već spremni – naglasio je Karabogdan.

Prošle godine u kategoriji rođeni 2005. i mlađi slavio je Fair Play Ohrid, koji je bio najbolji i u kategoriji rođeni 2007. i mlađi. U kategoriji rođeni 2008. i mlađi slavila je Župa dubrovačka, u kategoriji rođeni 2009. i mlađi zlato je osvojio GOŠK Dubrovnik 1919., a u kategoriji rođeni 2010. i mlađi pokal je podigao Adriatic.

– Kad se sve zbroji, proteklih pet izdanje, imali smo ukupno 166 sastava i gotovo 2000 mališana iz nekoliko europskih zemalja. Ponavljam, sama činjenica da je svake godine sve više i više sudionika je potvrda kako radimo dobro – zaključio je Karabogdan.
KIša, vjetar, sunce - igra se!
Nismo baš imali sreće s vremenom, tj. vremenskim prilikama tijekom proteklih turnira. Prije četiri godine kiša nam je pokvarila završnicu te se igralo po blatu. Prije dvije godine prvog dana turnira je padala kiša, bilo je povremeno i pljuska. Drugog dana bilo je vedro i vjetrovito, a zadnjeg, trećeg dana turnira, bilo je sunce. Čak se tražilo mjesto u hladu. Međutim, unatoč svemu, međunarodni nogometni turnir Talent Cup Župa dubrovačka nije dolazio niti jednom u pitanje – rekao je Karabogdan.

25. travanj 2024 12:01