StoryEditor
NogometTKO ĆE U KATAR? |

SVI NA POLJUD Zlatko Dalić uoči Slovenije: ‘Favoriti smo. Moramo to biti jer igramo doma. Možda će nam ovo biti najteža utakmica u ovom ciklusu!‘

Piše Tonči Vlašić
7. rujna 2021. - 09:36
Ovako je bilo u Kopenhagenu uoči utakmice Hrvatska - Španjolska u osmini finala Europskog prvenstva. I navijači s hrvatskog juga su potegnuli do Danske, nema sumnje kako će i do Poljuda na utakmicu protiv Slovenije 7. rujna 2021. godineTonči Vlašić

Hrvatska u Poljudu. Od Italije i prve utakmice 8. listopada 1995. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Engleskoj do Portugala 17. studenog prošle godine i utakmice u skupini Lige nacija naći će se još dvanaest utakmica. Večerašnji ogled protiv Slovenije je 15. utakmica 'Vatrenih' u Poljudu.

Hrvatska se bori za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar iduće godine. Pala je od Slovenije na startu. Nakon toga u svakoj uzela bodove, dobila tri od četiri utakmice, Cipar i Maltu kod kuće, a sad u ovom okupljanju prvo uzela bod u Moskvi, a zatim sva tri u Bratislavi. Istina, Rusija je na vrhu skupine, na mjestu koje vodi izravno na pijesak idućeg SP-a, ima bolju pogodak razliku, isto bodova, ali raspored je Hrvatske takav da se od izabranika Zlatka Dalića očekuje svih pet pobjeda do kraja.

Večeras protiv Slovenije, idući mjesec na Cipru te kod kuće protiv Slovačke, te u studenom na Malti te kod kuće protiv Rusije.

Više od 20.000 gledatelja očekuje se večeras na Poljudu. Jučer ujutro je već bilo prodano 9.000 ulaznica putem interneta.

- Favoriti smo. Moramo to biti jer igramo doma. Možda će nam ovo biti najteža utakmica u ovom ciklusu. Od njih smo izgubili u Sloveniji. Ako nećemo pokazati trčanje i snagu kao u Bratislavi bit će nam jako teško. Bit ćemo nošeni publikom, moramo dobiti, kako god, bitna su samo tri boda - kazao je Dalić.

image
Konferencija za novinare uoči finala SP-a 2018. protiv Francuske u Moskvi - Zlatko Dalić i Luka Modrić, izbornik odnosno kapetan. Dalić na Modrića nije mogao računati prije neki dan protiv Rusije i Slovačke u gostima, a neće ni protiv Slovenije u Splitu 7. rujna. Za nadati se kako će moći u preostale četiri kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP 2022. u Katar
Tonči Vlašić

Nije Dalić potvrdio ali je za očekivati kako će na golu biti Ivušić, zatim na stoperima Lovren i Vida, preostalih osam: Juranović, Brozović, Barišić, Pašalić, Livaja, Vlašić, Perišić i Kramarić. Nema Luke Modrića, nije kapetana bilo ni u Moskvi, ni u Bratislavi. Nedostaju još neki igrači, ali to sad na stranu.

Hrvatska i Slovenija ogled počinju u 20.45 sati. Nova TV izravno prenosi ogled iz Splita.

Danas još u našoj skupini igraju Slovačka i Cipar, te Rusija i Malta.

Poredak skupine 'H': 1. Rusija 10 bodova / 5 utakmica (8:4), 2. Hrvatska 10 bodova / 5 utakmica (5:1), 3. Slovenija 7 bodova / 5 utakmica (4:4), 4. Slovačka 6 bodova / 5 utakmica (5:5), 5. Malta 4 boda / 5 utakmica (6:9), 6. Cipar 4 boda / 5 utakmica (1:6).

item - id = 1125373
related id = 0 -> 1127722
related id = 1 -> 1126050
17. rujan 2021 12:04