StoryEditorOCM
NogometHALO, TURSKA! |

SVE JE SUPER I SVE JE ZA PET Tomislav Glumac: ‘Ovo je nevjerojatno, ne mislim na sve pobjede, već na činjenicu da nismo primili pogodak pet kola!‘

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2021. - 21:46
Slave nogometaši Umraniyespora - Ercan, Tomislav Glumac, Delle Valle i Kartal, mladi reprezentativac Turske, koji je na posudbi iz Bešiktaša

Počela je nogometna Liga prvaka, Sevilla i Salzburg su u prvoj utakmici skupine 'G' odigrali 1:1, a pogotke iz kaznenih udaraca u prvom poluvremenu u kojem su dosuđene četiri najstrože kazne postigli su Hrvati, Luka Sučić u 21. minuti za Salzburg, a a za domaće Ivan Rakitić u 42. minuti s tim što Sučić nije realizirao treći penal za goste u 37. minuti. Prvi u 13. minuta nije pogodio Karim Adeyemi. Sevilla je od 50. minute igrala s igračem manje. U Švicarskoj je Manchester United poveo pogotkom Cristiana Ronalda u 13. minuti, ali na kraju je Young Boys slavio 2:1, i to kako. Gosti su u 35. minuti ostali s igračem manje kad je Wan-Bisska zaradio izravni crveni karton. Domaćin je izjednačio u 66. minuti preko Moumija Ngamaleua, a u petoj minuti sudačke nadoknade radost švicarskom sastavu na startu natjecanja u skupini 'F' donio je Jordana Siebatcheua.

U isto to isto vrijeme u Turskoj se u Erzurumu, gradu u istočnoj Anadoliji, igrala utakmica 5. kola Druge lige u kojoj se nastavio pobjednički niz Umraniyespora, koji je i dalje bez greške, sve pobjede, a koji je nastavio još jedan svoj sjajan niz. I dalje je bez primljenog pogotka. Momčad čijom obranom dirigira Tomislav Glumac, 30-godišnjak iz Mokošice, ima čistu mrežu nakon 450 minuta sezone, a postigla je 13 pogodaka. Dobila tri utakmice u gostima – 3:0, 4:0 i sad 2:0, a s 2:0 je dobila obje utakmice kod kuće s tim što je u 4. kolu i Glumac bio strijelac, i to za konačnih 2:0.

image
Tomislav Glumac, 30-godišnji nogometaš iz Mokošice, član turskog drugoligaša Umraniyespora

- To je tako, kad te ide, ide te. Samo da potraje. Ovo je nevjerojatno, ne mislim na sve pobjede, već na činjenicu da nismo primili pogodak pet kola. Mislim kako se takvo što nije dogodilo u ligi – istaknuo je Glumac nakon novog trijumfa ostvarenog kod sastava koji za cilj ima plasman u najveći rang, Super ligu.

- Erzurum je po imenima, te novcu favorit. Uz to kod njih je teško igrati jer se stadion nalazi na 2300 metara nadmorske visine. Teško se diše, međutim, unatoč svemu nastavili smo oba sjajna niza – dodao je Glumac.

Umraniyespor je jedini sa svih 15 bodova. I u idućem kolu je gost. Čeka ih gostovanje kod Adanaspora, koji ima u prva četiri kola pobjedu, poraz i dva remija. 

20. travanj 2024 09:49