StoryEditorOCM
NogometKVALIFIKACIJE ZA POPUNU TREĆE HNL – JUG

Što piše u izvješću Komisije? Bili su i na Gnjilama, kod Slavena, bili su i kod ostalih prvaka

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2023. - 09:40
Slaven je prvak Prve nogometne lige Dubrovačko-neretvanske županije u sezoni 2022./23. Mihael Barišić/HANZA MEDIA

Pišu se izvješća, što u njima piše, zadovoljavaju li prvaci Županijskih liga uvjete igranja u kvalifikacijama za veći rang, južnu skupinu Treće hrvatske lige, naravno, i sutra, budu li u njima uspješni, uvjete igranja u većem rangu, trebali bi doznati idući tjedan.

Slaven je prvak naše Prve županijske lige, Omiš je to uspio u Prvoj ligi Splitsko dalmatinske lige, Bibinje su prije kraja Prve lige Zadarske županije osigurali naslov (još se igra ovaj vikend), DOŠK iz Drniša je najbolji u Prvoj ligi Šibensko kninske županije.

Komisija Središta Split je napravila đir. Na vrata Slavena pokucala je u utorak, jučer je bila kod Bibinja i DOŠK-a...

- Danas bi trebali zaključiti izvješća – istaknuo je povjerenik natjecanja Dino Knezović. Čeka se nakon đira odluka Središta Split. Potom kad se bude znalo tko ispunjava uvjete igranja u kvalifikacijama, održat će se ždrijeb. Koliko je mjesta za prvake županijskih liga u južnoj skupini Treće hrvatske lige u sezoni 2023./24., te kad se igraju kvalifikacije?

- Sve ovisi o tome hoće li prvak južne skupine Treće hrvatske lige ući ili ne u veći rang, jedinstveni treći rang. Ukoliko Zagora iz Unešića bude uspješna, tad će dva prvaka Županijskih liga ući u južnu skupinu Treće hrvatske lige, a ako ne uspije Zagora, tad samo jedan – kaže Knezović.

Početak kvalifikacija za popunu južne skupine Treće hrvatske lige 10. lipnja. Ukoliko sva četiri prvaka županijski liga dobiju zeleno svjetlo za nastup, ždrijebom će se odraditi polufinalni parovi. Igraju se dvije utakmice, doma i vanka, tako i u finalu. Ukoliko Zagora bude uspješna, tad će pobjednici polufinala slaviti plasman u veći rang. Ne uspije li Zagora, finale će odlučiti o putniku u veći rang.

Naravno, pitanje je, tako je vazda, imaju li prvaci županijskih liga, pa i ako imaju uvjete, želju igrati u većem rangu? Sad je to druga priča. Svi znaju kako nije mali korak skok iz petog ranga, Prve županijske lige, u četvrti, južnu skupinu Treće hrvatske lige.

22. travanj 2024 16:56