StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Sreli smo i njih - Edo Macanović, Mario Zvono, Mišo Fiorović, Mario Matić i Ivo Kralj uz ‘Vatrene‘ protiv Maroka, a Zlatko Dalić kaže: ‘Idemo dalje!‘

Piše Tonči Vlašić
23. studenog 2022. - 18:35

Bilo je vruće, baš vruće, a zbog sigurnosnih mjera, trebalo je napravit lijep đir do svog mjesta pod krovom stadiona Al Bayt, prekrasnog zdanja. Hrvatska - Maroko bila je prva utakmica u skupini ‘F‘ Svjetskog prvenstva. Finulo je bez pogodaka. 

- Teška utakmica. To smo i očekivali. Protivnik je bio kompaktan i stajao je u bloku. Opasni su Marokanci u kontra napadu. Imali smo kod većine igrača podignutu ručnu. Premalo je bilo dubine, okomitih lopti, a stvorene prilike nismo iskoristi. Nedostajalo je više odlučnosti - rekao je naš izbornik Zlatko Dalić uz dodatak: Mogu malo zamjeriti igračima što nije bilo više odlučnosti i okomitosti, a falilo je i hrabrosti.

Potom je naglasio.

- Drugačija je situacija nego prije četiri godine. Mi smo sada meta svima. Idemo dalje, nemamo za čime žaliti.

‘Vatreni‘ će ponovno na teren u nedjelje od 17 sati po hrvatskom vremenu. Čeka ih Kanada.

Tad će na tribine opet i hrvatski navijači. Nema ih puno, ali su tu.

Edo Macanović, Mario Zvono i Mišo Fiorović su za početak smješteni u Dubaiju, te su nakon utakmice protiv Maroka odmah išli natrag. Vraćaju se na drugu utakmicu, i tad planiraju ostati u Dohi. Pratit će i Belgiju.

Iza njih je osta utakmica i natjecanja. Bili su i u Rusiji, kao i Ivo Kralj, koji je stigao s Mariom Matićem, a kojem je ovo četvrto veliko natjecanje na kojem prati ‘Vatrene‘. Bio je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, te dva Eura, 2008. u Austriji (i Švicarskoj), te 2012. godine u Poljskoj (i Ukrajini). Ivo je također bio na Euru 2008. godine.

- Nije bilo rješenja prema naprijed, da budemo opasniji - komentirao je Matić, koji je cijeli život u nogometu, nastup ‘Vatrenih‘ protiv Maroka.

image

Mario Matić i Ivo Kralj na stadionu Al Bayt u očekivanju utakmice Hrvatska - Maroko

image

Stadion Al Bayt na kojem je Hrvatska igrala protiv Maroka

Tonči Vlašić/
image

Uskoro će utakmica, navijači idu prema stadionu

Tonči Vlašić/
image

I mi navijamo za Hrvatsku!

Tonči Vlašić/
image

Mišo Fiorović i Mario Zvono na putu prema stadionu Al Bayt

Tonči Vlašić/
image

Maroko - Hrvatska u slici

Tonči Vlašić/
image

I mi navijamo za Hrvatsku!

Tonči Vlašić/
image

U dresu Hrvatske, sa zastavom Maroka

Bozo Radic.b.kasica 7.20236 Mokosica.dubrovnik/
27. studeni 2022 20:35