StoryEditorOCM
NogometHT PRVA LIGA |

SPLITSKI ‘BILI‘ KRENULI ZA KOPRIVNICU, PA ĆE U ZAGREB, U KRANJČEVIĆEVU Boro Primorac na put poveo i Vicka Ševelja!

Piše Tonči Vlašić
20. studenog 2020. - 17:11
Nogometaši Hajduka krenuli su na put prema Koprivnici gdje će u subotu, 21. studenog, od 17.05 sati igrati utakmicu 12. kola HT Prve lige protiv Slaven Belupa. Po završetku tog susreta splitski ‘Bili’ sele u Zagreb gdje će boraviti i trenirati do utorka, 24. studenog, kada igraju zaostalu utakmicu 9. kola HT Prve lige protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj s početkom u 17 sati – objavio je splitski klub na svojoj stranici.

Nama najzanimljivije jest činjenica da je među igračima, njih dvadeset i jedan, koje je odabrao trener Boro Primorac za predstojeća dva susreta, Vicko Ševelj, 20-godišnji Dubrovčanin.

Ševelju nije prvi put kako je među prvotimcima. S prvom momčadi je trenirao kad je trener bio Damir Burić. Čak je s prvom momčadi bio na jednim mini pripremama na Braču kad je bila stanka u prvenstvu, a tad je, kao i jednom na početku sezone, nastupio za prvu momčad u prijateljskim utakmicama protiv niželigaša.

Za prvu momčad Hajduka u te dvije prijeteljske utakmice igrao je desnog beka. Prošle godine je imao debi u reprezentaciji do 20 godina. Igrao je protiv Albanije. Počeo je tu utakmicu kao stoper, a poslije ga je izbornik Ognjen Vukojević stavio na desnog beka. Otkad je u Hajduku, a u Split je otišao 2016. godine, igrao je sve osim tri napadačke pozicije. U Hajduku B, gdje je kapetan, igra na poziciji stopera beka, dok je njemu najdraže igrati zadnjeg veznog.

image
Vicko Ševelj (Hajduk II) i Obeng Ampem Prince (Šibenik) foto: Paun Paunović/CROPIX
 


Primorac je osim Ševelja poveo na put još Marina Ljubića, Kristiana Dimitrova, Stefana Simića, Marina Jakoliša, Mija Caktaša, Dimitriosa Diamantakosa, Stipu Radića, Umuta Nayira, Maria Čuića, Janija Atanasova, Jaira, Adama Gyurcsa, Ivana Brnića, Stanka Jurića, Ivana Dolčeka, Maria Vuškovića, Darka Todorovića, Josipa Posaveca, Tonia Teklića i Bassela Jradija.

Hajduk je sedmi s 11 bodova iz 9 utakmica (tri pobjede, dva remija i četiri poraza), na vrhu je Dinamo s 26 bodova iz 10 utakmica, drugi je Osijek s 20 bodova iz 10 utakmica, treća Gorica ima 16 bodova iz 8 utakmica, četvrta Rijeka 15 bodova iz 8 utakmica, peti Šibenik je na 13 bodova iz 11 utakmica, šesti je Slaven Belupo s 11 bodova iz 10 utakmica, osma Istra 1961. ima 8 bodova iz 10 utakmica, a na posljednja dva mjesta, devetom i desetom, su Lokomotiva i Varaždin, koji su skupini 7 bodova iz 10 utakmica.   
20. travanj 2024 03:56