StoryEditorOCM
NogometTRI KORAKA BLIŽE KATARU |

SJAJNA HRVATSKA, RASPJEVANI POLJUD Slovenija je još dobro prošla! Dražen Ladić za Dubrovački: Dominirali smo, niti jedna prilika nije došla slučajno!

Piše Tonči Vlašić
7. rujna 2021. - 22:41
Malo više od 16 tisuća hrvatski navijača došlo je podržati 'Vatrene' protiv Slovenije u SplituTonći Vlašić

Sigurna pobjeda Hrvatske, Marko Livaja, Mario Pašalić i na kraju Nikola Vlašić su matirali Jana Oblaka, 'Vatreni' su na Poljudu, raspjevanom, dobili Sloveniju, uzvratili joj za poraz u Ljubljani na startu kvalifikacija, i to trostruko zahvaljujući čemu su bolji u međusobnim ogledima. Međutim, nakon tog lošeg početka, dobili su četiri od pet utakmica bez poraza, uzeli 13 od 15 mogućih bodova. Slovenija nakon startne pobjede samo 4 od 15, te će se teško na kraju dogoditi da se gleda tko je bolji međusobno.

HRVATSKA - SLOVENIJA 3:0

SPLIT Stadion Poljud. Gledatelja 16 237. Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Strijelci: 1:0 Livaja (33), 2:0 Pašalić (66), 3:0 Vlašić (90+4)

HRVATSKA: Ivušić - Juranović, Lovren (od 76. Ćaleta-Car), Vida, Barišić - Brozović, Kovačić (od 76. Luka Ivanušec) - Kramarić (od 76. Mislav Oršić), Pašalić, Perišić (od 85. Čolak) - Livaja (od 58. Vlašić). Izbornik: Zlatko Dalić.

SLOVENIJA: Oblak - Stojanović (od 88. Zahović), Bijol, Mevlja, Balkovec (od 65. Jurković) - Gnezda Čerin, Kurtić, Stanković (od 65. Skubic), Lovrić - Iličić (od 54. Mlakar), Šeško (od 65. Šporar). Izbornik: Matjaž Kek

Slovenija je u Splitu još dobro prošla. Hrvatska, kako je igrala, dobila je sa samo 3:0. Pljesak se čuo svako malo s tribina...

- S obzirom kako nam je ovo treća utakmica u sedam dana (Rusija u Moskvi, Slovačka u Bratislavi, te sad Slovenija u Splitu - op.a.) zaista smo odigrali vrlo odgovorno, vrlo profesionalno, te ostvarili ono što smo željeli prije ove tri utakmice, te treba momcima odati priznanje na ritmu kakav su večeras prikazali - istaknuo je Dražen Ladić, legendarni hrvatski vratar, jedan od junaka 'Vatrenih' na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Ladić, koji je član stožera hrvatske reprezentacije, pratio je utakmicu iz novinarske lože, te kad je već tu, u istom redu, valjalo je iskoristiti priliku, te ga upitati za komentar, a što kaže Ladić na ocjenu kako je Slovenija još dobro prošla, kako su naši dobili samo s 3:0.

- Da, samo, ali veseli činjenica da u tri utakmice nismo primili niti jedan pogodak. Druga stvar, ako ćemo gledat samo utakmicu sa Slovenijom, i prvo, i drugo poluvrijeme smo bili dominantni u posjedu lopte, a iz tog posjeda smo stvarali prilike za pogodak, i niti jedna ta prilika nije došla slučajno - rekao je Ladić, a zatim o 16 'Vatrenih', koliko je igralo protiv Slovenije.

- Nije jedan pojedinac bio dominantan, već smo imali sedam, osam igrača, koji su odigrali vrlo dobro, ostali su im se priključili, te moramo biti zadovoljni kako je sve izgledalo. 

Dobila je u 6. kolu i Rusija. Svladala je kod kuće Maltu s 2:0, te i ona ima 13 bodova kao i naši. Do kraja je u igri 12 bodova.

- Recimo kako je i uoči kvalifikacija, a pogotovo nakon nekoliko kola, bilo jasno kako će nam najveći konkurent za prvo mjesto biti Rusija. Obzirom da smo napravili aktivan rezultat u Moskvi, odigrali 0:0, da smo domaćini Rusiji u ovom drugom dijelu, očekujem kako bi mi trebali biti ti koji će biti prvi u skupini, te izravno ići na Svjetsko prvenstvo u Katar, ostvariti cilj. Međutim, uvijek smo išli utakmicu po utakmicu. Tako ćemo i dalje - rekao je Ladić. 

image
'Vatrenih' jedanaest
Tonči Vlašić
image
Početni sastav Slovenije
Tonči Vlašić
image
Vlaho Brailo i Oliver Kljajić
Tonči Vlašić
image
Šime i Mato Stanković
Tonči Vlašić
image
Ivo Klaić sa suprugom
Tonči Vlašić
image
Oliver Kljajić, Marijo Puljić, Saša Računica i Sanel Zubović na tribinama Poljuda
Tonči Vlašić
image
Ća barjak ne viješ, ća barjak ne viješ...
Tonči Vlašić
SKUPINA ‘H‘

Još su u 6. kolu igrali: Slovačka - Cipar 2:0, te Rusija - Malta 2:0.

Poredak skupine 'H': 1. Hrvatska 13 bodova / 6 utakmica (8:1), 2. Rusija 13 bodova / 6 utakmica (10:4), 3. Slovačka 9 bodova / 6 utakmica (7:5), 4. Slovenija 7 bodova / 6 utakmica (4:6), 5. Malta 4 boda / 6 utakmica (6:11), 6. Cipar 4 boda / 6 utakmica (1:8).

Raspored 7. kola, 8. listopada: Cipar - Hrvatska, Rusija - Slovačka, Malta - Slovanija, 8. kolo, 11. listopada: Hrvatska - Slovačka, Slovenija - Rusija, Cipar - Malta. 

image
Sudačka trojka, te startnih jedanaest Hrvatske
Tonči Vlašić
20. travanj 2024 01:40