StoryEditorOCM
NogometKVALIFIKACIJE ZA NOGOMETNI EURO: SLOVAČKA - HRVATSKA 0:4

SJAJNA HRVATSKA HITA PREMA EUROPSKOM PRVENSTVU Svi hvale Metkovca: 'Bruno Petković je bio maestralan!'

7. rujna 2019. - 01:02
Vatreni su u Trnavi protiv Slovačke ulovili zlata vrijedne bodove u borbi za plasman na kontinentalnu smotru sljedećeg ljeta. Slavili su sa čak 4:0. Momčad Zlatka Dalića je u potpunosti nadigrala domaćina. Mogla je postići još najmanje četiri pogotka, ako ne i više. Svi ističu: 'Metkovac Bruno Petković je bio maestralan'. Dodajemo: bili su i ostali.

Dva puta su naši tresli okvir gola Slovaka na početku utakmice (Marcelo Brozović i Ivan Perišić), imali još nekoliko odličnih prilika za pogodak (udarac Luke Modrića, zicer Domagoja Vide, prilika nakon slaloma Bruna Petkovića...), a do vodstva su stigli tek u posljednjoj minuti prvog poluvremena pogotkom Nikole Vlašića, koji se sam izborio za udarac, pucao s ruba šesnaesterca u lijevi donji kut i postigao svoj prvi pogodak u dresu 'A' reprezentacije.

Prednost su poduplali već u prvoj minuti nastavka kada je Ivan Perišić uputio udarac s 20-ak metara. Lopta je na putu prema mreži okrznula nekog od reprezentativaca Slovačke te prevarila . U 72. minuti je Bruno Petković sjajno okrenuo oko Milana Škriniara, ušao na pet metara te pogodio za 3:0, a konačnih 4:0 potpisao je pogotkom u 89. minuti Dejan Lovren, kojeg je Marcelo Brozović pronašao dugačkom loptom. 

Sve, baš sve je bilo odlično u Trnavi kad je u pitanju Hrvatska, koja sad dijeli vrh skupine 'E' s Mađarskom s 9 bodova. Slovačka i Wales imaju po 6, a Azerbejdžan je bez boda. Hrvatska je u ponedjeljak, 9. rujna, gost Azerbejdžana.
20. travanj 2024 15:34