StoryEditorOCM
NogometGOŠK DUBROVNIK 1919. |

ŠIMUN HORVAT TRENIRA NAKON VIŠE OD ČETIRI MJESECA Hasan Kacić: ‘Bilo bi lijepo imat dvije provjere prije Slaven Belupa‘

Piše Tonči Vlašić
11. veljače 2021. - 14:10

Šimun Horvat, 25-godišnji zadnji vezni, vratio se na teren. Ne pamti po dobru svoj stoti nastup u dresu GOŠK Dubrovnika 1919. u gostima protiv OSK-a, bilo je to krajem rujna 2020., ne zbog poraza 4:3, već zbog ozljede zbog koje je morao napustiti igru u 35. minuti i zbog čega je od tad izvan terena.

- Da, Horvat se vratio. Trenira, ali ne punim intenzitetom. Izbjegava duele, i tako će bit još dva, tri tjedna – istaknuo je Hasan Kacić, trener GOŠK Dubrovnika 1919.

Dva su nova imena u redovima dubrovačkog trećeligaša u odnosu na prvi dio sezone: Marko Farić i Toni Taraš. Farić je lijevi bočni, iskustva mu ne nedostaje. U Lapad je stigao iz Parka mladeži, a prije crvenog dresa Splita igrao je za Željezničar, Mosor, Omiš, Šibenik, Solin, Imotski i Uskok. Taraš je sedam godina mlađi od Farića. Stigao je iz Solina. Stoper.

- Stoper nam je bio neophodan, pogotovo nakon odlaska Domagoja Torbarine – dodat će Kacić.

GOŠK Dubrovnik 1919. je počeo s pripremama 1. veljače. Do tad nije mogao trenirati, a ni igrati, točnije, ne igra još uvijek.

- Nadamo se kako će nove mjere, koja se najavljuju od ponedjeljka, 15. veljače, to omogućiti. I dalje stoji kako ćemo 23. veljače igrati na Lapadu sa Slaven Belupom kup utakmicu. Bilo bi lijepo taj ogled dočekati s dvije provjere, da igrači nakon tolike pauze, nisu igrali od kraja studenog, dakle, gotovo tri mjeseca, osjete igru, loptu. Što reći za utakmicu osmine finala Kupa sa Slaven Belupom? Suparnik je prvoligaš, koji je non stop u treningu, koji je u natjecateljskoj formi. Ha, što bude, bit će – rekao je trener GOŠK Dubrovnika 1919.

image
Trening u Gospinom polju - treneri, Hasan Kacić i Vinko Čikato, te igrači GOŠK Dubrovnika 1919. prije početka treninga na umjetnoj travi foto: Tonči Vlašić

- U kontaktu smo već s klubovima iz naše županije, također trećeligašima, te sa Zmajem iz Makarske. Čim mjere dozvole, igrat ćemo protiv nekog od njih, te se pokušat što bolje spremiti za Slaven Belupo, ali i za prvenstvo, koje bi trebalo, također, uskoro početi i u kojem nam je cilj ostvariti dosta bolji rezultat nego u prvom dijelu – rekao je Kacić.

GOŠK Dubrovnik 1919. ne stoji najbolje u južnoj skupini Treće hrvatske lige. Zauzima 15. mjesto u konkurenciji 17 klubova.

- Hoćemo li dovesti još kojeg igrača? Ako se ukaže prilika, možda – zaključio je Kacić. 

25. travanj 2024 04:22