StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Samo je Faraon dobio finale centra u 90 minuta, ostali su prošli na penale, Neretva slavi nakon što Abel Kalfić u petoj seriji nije pogodio za pobjedu Jadrana LP

Piše Tonči Vlašić
13. travnja 2022. - 19:34
Neretva je neki dan (na slici) slavila prvenstvenu pobjedu usred Opuzena protiv Neretvanca, sad je u kupu izbacila Jadran Luka PločePaun Paunović/Cropix

Samo je Faraon iz Trpnja polufinale Županijskog kupa izborio pobjedom u 90 minuta igre, dobio je u finalu Nogometnog centra Pelješac na svom terenu Ponikve 3:0, dok su penali odlučivalo o pobjedniku Nogometnog centra Korčula – Lastovo (BŠK – Jadran 1929. Smokvica 1:1/penali 6:7), o pobjedniku Nogometnog centra Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle (Croatia Gabrili – GOŠK Dubrovnik 1919. 0:0/penali 3:5), a sad i o pobjedniku Nogometnog centra Dolina Neretve.

Nije bilo pogodaka Iza Vage nakon 90 minuta igre u najjačem finalu jednog centra, ogledali su se dva najbolje plasirana kluba Dubrovačko-neretvanske županije u ovom trenutku (Neretva je sedma u južnoj skupini Treće hrvatske lige, a Jadran Luka Ploče lider), a na penale domaćin uspješniji, 5:4, i to nakon što je u zadnjoj petoj seriji Abel Kalfić imao penal za pobjedu pločanskog sastava. Kad nije uspio, prva dodatna serija je odlučila, a u njoj je za Neretvu pogodio Luka Anković, a za Jadran Luka Ploče nije Nikola Perić.

Nakon prve tri serije izjednačeno, a u četvrtoj je Jadran Luka Ploče stekao prednost - Mate Ilija Barišić nije zatresao mrežu gostiju, a Kristijan Stanić jest mrežu domaćina za vodstvo 4:3.

U prve tri serije penala za domaćina su pogađali Domagoj Zovko, Nikola Rodin i Marin Jelavić, u petoj seriji Mario Marić, a u prvoj dodatnoj već spomenuti Luka Anković, dok su u prve tri serije za Jadran Luka Ploče bili uspješni Mihovil Šutalo, Anđelo Kordić i Luka Bubalo, zatim u četvrtoj Stanić, ali ne potom Kalfić i Perić. 

Ždrijeb polufinala održat će se u četvrtak, 13. travnja, u Dubrovniku (Igralište Lapad) s početkom u 10 sati. Polufinala, odlučuje također jedna utakmica, igraju se u srijedu, 4. svibnja, s početkom u 17 sati. 

23. travanj 2024 15:26