StoryEditorOCM
NogometIMAMO 6 BODOVA |

BEZ GREŠKE NA RUJEVICI Nakon Cipra pala i Malta; kakav pogodak Zlatka Dalića, u 54. minuti uveo trojicu - Perišića, Modrića i Brekala!

Piše Tonči Vlašić
30. ožujka 2021. - 23:13

Nadali smo se prvi tjedan kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zaključiti sa svih devet bodova, ali već nakon prvog koraka je bilo jasno kako od toga neće biti ništa, te kako nakon toga više nemamo pravo na novi kiks. Slovenija nas je dobila 1:0 u Ljubljani, a potom su naši svladali na riječkoj Rujevici Cipar s 1:0, a sad Maltu s 3:0. Ivan Perišić je protiv Malte prvi pogodio u 62. minuti, u 76. minuti kapetan Luka Modrić je u svom 137. nastupu za reprezentaciju postigao 17. pogodak realiziravši kazneni udarac, a u 90. minuti Josip Brekalo je zaključio priču. 

Zanimljivo, naš izbornik Zlatko Dalić je napravio prve tri izmjene u 54. minuti, i to je umjesto Milana Badelja, Ante Budimira i Maria Pašalića u igru poslao - strijelce - Perišića, Modrića i Brekala!

image
Hrvatska - Malta 3:0
 
Ronald Goršić/Cropix

I dok su naši pobjeđivali na Rujevici dočekali smo da je Slovenija obje utakmice u gostima izgubila - prvo kod Rusije 2:1, a zatim s 1:0 kod Cipra. Zatim smo dočekali da je Slovačka bila bolja s 2:1 od Rusije, koja je pak kvalifikacije otvorila s dvije pobjede (Malta u gostima 3:1, te Slovenija kod kuće). Slovačka je prije toga upisala dva remija (0:0 kod Cipra, te 2:2 kod kuće protiv Malte). Uglavnom, jedna stvar, koju smo priželjkivali prije sedam dana se ostvarila - Hrvatska je na čelu skupine. Šest bodova ima i druga Rusija, Slovačka je treća s pet bodova, četvrti Cipar ima četiri boda, peta Slovenija tri boda, a posljednja, šesta je Malta s bodom.

Iduće nastupe imamo u rujnu (gosti Rusije i Slovačke, te doma Slovenija), zatim u listopadu (gosti Cipra, domaćini Slovačkoj), te na kraju u studenom (gosti Malte, domaćini u zadnjem kolu Rusiji). Naravno, prije nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo čeka nas završnica Europskog prvenstva. Prvo igramo 13. lipnja s Englezima u Londonu, pet dana poslije suparnik nam je Češka, a 22. lipnja u zadnjem kolu skupine Škotska. Već se zna kako ćemo se za Euro zagrijavati protiv Armenije i Belgije

image
Luka Modrić je protiv Malte odigrao 137. utakmicu za Hrvatsku i postigao 17. pogodak
 
Ronald Goršić/Cropix
25. travanj 2024 15:07