StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKE LIGE |

PRVOLIGAŠA ISTI BROJ, DRUGOLIGAŠA JE VIŠE Nova prilika za SOŠK 1919., dobrodošlica Libertasu, prvoligaši kreću 20. rujna....

Piše Tonči Vlašić
4. rujna 2020. - 17:17
Nova sezona u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi počinje u nedjelju, 20. rujna, a sedam dana poslije krenut će i županijski drugoligaši. Tko protiv koga, ne samo u u 1. kolu, već kompletan raspored sezone u obje lige, doznat će se na Plenumu klubova, koji će se održat u petak, 11. rujna, u Stonu.

Prve utakmice mlađih uzrasta u Županijskim ligama igrat će se u subotu, 20. rujna.

- Prva županijska liga broji dvanaest klubova, a Druga županijska liga osam – istaknuo je Srđan Vrtikapa, tajnik Županijskog saveza Dubrovačko-neretvanskog.

Dakle, čelni ljudi Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, koji su se sastali u Brni, na otoku Korčuli, vratili su SOŠK 1919. u igru (Stonjani su dvije sezone uzastopno odustajali usred prvenstva Druge županijske lige, te su zaradili kaznu – bez seniorske momčadi u natjecanjima, ali sad su obećali kako se to neće više dogoditi, te su dobili novu priliku), dok je novi član Druge županijske lige Nogometni klub Nogometna akademija Libertas.

U Prvoj ŽNL u sezoni 2020./21. ekipa je ista kao prošle sezone, koja je prekinuta nakon prvog kola proletnog dijela prvenstva zbog loše epidemiološke situacije, te na kraju nije nastavljena. Dakle, prvoligaši su: Orebić, Croatia (Gabrili), ONK Metković, Gusar (Komin), Župa dubrovačka (Čibača), Slaven (Gruda), Sokol (Dubravka), Hajduk 1932. (Vela Luka), Žrnovo, Maestral (Krvavac), Jadran (Smokvica) i Konavljanin (Čilipi), a u Drugoj ŽNL će u novoj sezoni igrati Omladinac (Lastovo), Grk (Potomje), Putniković, Enkel (Popovići), Faraon (Trpanj), Rat (Kuna), te SOŠK 1919. (Ston) i Nogometna Akademija Libertas.
23. travanj 2024 08:49