StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI NOGOMETNI KUP

Prvoligaš i drugoligaš idu dalje: Neretvanac ima za čime žaliti

21. rujna 2016. - 19:47

Ispala su oba predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije na startu završnice Hrvatskog nogometnog kupa. Neretvanac je na svom terenu poražen u šesnaestini finala od prvoligaša Istre 1961. s 3:1, dok je GOŠK Dubrovnik 1919. izgubio u Zagrebu od drugligaša Rudeša s 3:0.

Opuzenci mogu žaliti nakon povijesne utakmice, prvog nastupa u završnici Kupa Hrvatske te prvog službenog ogleda s prvoligašem. Pri rezultatu 0:0 imali su bolje prilike za vodstvo, a kad u tome nisu uspjeli, olako su u samoj završnici prvog poluvremena primili pogodak (Abdelhakim Nour Bouhna u 44. minuti). Početkom nastavka Istra 1961. je poduplala prednost (Lirim Kelemendi u 54. minuti), a tada kreće domaćin. Dino Deak je postigao prvi pogodak (61. minuta), a nedugo nakon toga Ante Babić je bio u sjajnoj prilici za izjednačenje. Domaćin nije stao ni nakon propuštene velike prilike, nastavio je napadati, imao je još nekoliko prilika, i kad nije uspio doći do izjednačenja, opet je dozvolio gostima da olako dođu do novog pogotka (Valentino Stepčić u 80. minuti).

Iskustvo je presudilo - čulo se nakon utakmice. Puležani su nakon 30 utakmica bez pobjede sad nanizali tri pobjede (u prvenstvu dobili Split s 3:0 usred Splita i sa 4:1 Inker kod kuće te sad Neretvanac u Opuzenu u Kupu Hrvatske).

GOŠK Dubrovnik 1919. nije uspio kod drugoligaša Rudeša. Domaćin je slavio s 3:0 (Čubel, Čabraja, Topić).

19. travanj 2024 23:59