StoryEditorOCM
NogometNOVA SEZONA U JUŽNOJ SKUPINI TREĆE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE POČINJE 31. KOLOVOZA

PROMETNO U LAPADU Dvojica se vratila, dvojica su novi...

23. kolovoza 2019. - 19:06
Prvoligaši su počeli novu sezonu odavno, 19. srpnja. Drugoligaši prošli tjedan, 16. kolovoza, a trećeligaši će utrku za bodove početi idući vikend. GOŠK Dubrovnik 1919. je prošlu sezonu zaključio na šestom mjestu južne skupine Treće HNL. Nakon 'sto godina' skinuo klubovima iz Doline Neretve krunu s glave najuspješnijeg kluba Dubrovačko-neretvanske županije (Neretvanac ili Jadran Luka Ploče). Tu poziciju želi  zadržati i u novoj sezoni. Nažalost, kakve uvjete ima dubrovački nogomet o nečem višem - čitaj Druga HNL, najveći rang nećemo ni spominjati - ne može razmišljati. 

GOŠK Dubrovnik 1919. je na svojoj stranici objavio kako je dogovorio povratak Ante Kovačića i Mateja Perovića te dolazak
Josipa Brkića. Kovačić je godinama nosio dres dubrovačkog kluba, iskustva mu ne nedostaje. Zadnje četiri sezone je igrao za Župu dubrovačku. Perović je ponikao u Lapadu, bio je kapetan juniorske momčadi, a potom je i on igrao u Župi dubrovačkoj. Rođen je 31. listopada 1998. godine. Brkić će 28. listopada proslaviti 19. rođendan. Stiže iz Hajduka iz Prigrade s kojim je osvojio naslov prvaka Županijske lige Zadarske županije. U dvije seniorske sezone odigrao je 49 utakmica i postigao 17 pogodaka. Došao je još i Marjan Bagarić iz Imotskog, 22-godišnji krilni igrač.

Lapad su napustili Mislav Glavinić, Domagoj Salapić, Dragan Marić i Nikola Daničić. Riječ je o mladim igračima koji nastaviljaju školovanje izvan Dubrovnika.

GOŠK Dubrovnik 1919. je odigrao pet pripremnih utakmica. Prvo s Neretvom kod kuće (poraz 3:2), zatim u Blatu s BŠK Zmaj (pobjeda 3:1), u Neumu protiv istoimenog domaćina (bez pogodaka), doma s BŠK Zmaj (poraz 1:0), te s Jadran Luka Ploče u Metkoviću (poraz 2:1). 

Momčad trenera Milana Petrovića, pomoćnik mu je Mateo Kristić, a u radu s vratarima pomaže Ivan Soko, na startu nove sezone je gost Uskoka. U 2. kolu dočekuje Zadar, a nakon toga je gost Neretvanca u Opuzenu. Zatim na Lapad stiže Zagora iz Unešića...
18. travanj 2024 13:36