StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI JUG SLOŽAN |

PRIJEDLOG JE POSLAN HRVATSKOM NOGOMETNOM SAVEZU Zaključite sezonu, neka se igraju kvalifikacije za Drugu i Treću ligu, neka nitko ne ispada!

Piše Tonči Vlašić
3. svibnja 2020. - 16:43
Nogometno središte Split je uputilo prijedlog Hrvatskom nogometnom savezu da se zaključi sezona 2019./20. po plasmanu u trenutku prekida u južnoj skupini Treće hrvatske nogometne lige, zatim u svim županijskim ligama te svim ligama mladeži s područja središta. Prijedlog su podržala sva četiri županijska nogometna saveza s hrvatskog juga, dakle, Županijski savez Zadarske županije, Šibensko kninske, Splitsko dalmatinske, te Dubrovačko neretvanske županije.

U prijedlogu stoji da klubovi Trećih hrvatskih liga, koji ostvaruju pravo, igraju u kvalifikacije za popunu Druge hrvatske lige (iz južne skupine su se prijavili Junak, RNK Split i Zadar, Junak je bio vodeći u trenutku prekida, te ukoliko ispunjava sve uvjete, tad bi on igrao, a ako ne onda RNK Split, koji je bio drugi. Naravno, ukoliko i on ispunja uvjete. Još se bio prijavio za veći rang Zadar, koji je šesti u trenutku prekida, dok prijavu nisu poslali u trenutku prekida trećeplasirani Jadran LP, četvrtoplasirane Hrvace, a ni petoplasirani GOŠK Dubrovnik 1919. - u cijeloj priči za igranje kvalifikacija važno je imati licencu za Drugu HNL).

Zatim, prijedlog je da se Treća HNL jug proširi te da u sezoni 2020./21. broji dva kluba više - 18, da nitko ne ispada, a isto tako da se odigraju kvalifikacije za popunu Treće hrvatske lige - jug (Orebić, koji je bio vodeći u Prvoj županijskoj ligi Dubrovačko neretvanske županije nema uvjete, a i nije se ni prijavio, već su prijavu od klubova Prve ŽNL ispunili samo Croatija Gabrili ONK Metković, Croatija je bila druga, i kao takva u prednosti pred ONK Metković, koji je bio treći, i ovdje klubovi za igranje kvalifikacija moraju ispuniti kriterije iz Odluke o uvjetima igranja u Trećoj HNL).

Isto tako Nogometno središte Split predlaže HNS-u da se u slučaju prekida Prve hrvatske malonogometne lige ista u sezoni 2020./21. proširi s deset na dvanaest klubova (nitko ne ispada), kao i Prva hrvatska nogometna liga za žene s osam na deset klubova (nitko ne ispada). 

Izvršni odbor HNS-a će se sastati u utorak, 5. svibnja. Nakon toga bi trebalo dosta toga biti jasnije.
20. travanj 2024 10:07