StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ

Preko Remetinca do polufinala, Neretva igra za svoje treće postolje, imamo slike svih šest ekipa iz naše županije na Dvoranskom veteranskom prvenstvu

Piše Tonči Vlašić
19. veljače 2022. - 23:08

Neretva je u polufinalu, u nedjelju, 20. veljače, imat će priliku izboriti svoje treće pobjedničko postolje u povijesti na Dvoranskim prvenstvima veterana Hrvatskog nogometnog saveza. Prvo je izborila 2018. u Rovinju, kad je bila najbolja, zlatna. Godinu poslije, kad je bila domaćin, osvojila je broncu. Suparnik u polufinalu prvenstva, koje se igra u Dardi i Belom Manastiru, bit će joj Sabunjar, a u drugom polufinalu igrat će Bilice Jadran Poreč

Tri od šest sastava iz Dubrovačko - neretvanske županije izborilo je kroz skupinu prolaz u nokaut fazu, osim Neretvi uspjelo je to još Konavljaninu i GOŠK Dubrovnik Veteran '79, dok Jadran Luka Ploče, HNK Dubrovnik i Župa dubrovačka nisu uspjeli izboriti drugi krug, završnicu.

image
Jadran Luka Ploče
Borna Križančić/Foto Raf
image
Župa dubrovačka
Borna Križančić/Foto Raf
image
HNK Dubrovnik
Borna Križančić/Foto Raf

Konavljanina su u osmini finala zaustavile Bilice, koje su bile bolje 2:0, dok je ogled između GOŠK Dubrovnik Veteran '79 i HAŠK 1903. završio bez pobjednika, 2:2, te su odlučivali penali, a tu je manje spretan bio dubrovački sastav, koji je jedini osim Neretve iz najjužnije hrvatske županije osvajao medalju na prvenstvu. Bilo je to 2018. godine kad je bio treći.

Neretva je u osmini finala izbacila Moslavinu. Nakon što je završilo drugo poluvrijeme nije bilo pogodaka, te su pobjednika odlučili penali (treća dodatna serija, Neretva bez promašaja, 6:5, Josip i Ivan Galov su pogodili u prve dvije serije, Goran Galov u trećoj, te u sve tri dodatne). Potom je sastav iz Metkovića u četvrtfinalu igrao protiv Remetinca. Bez pobjednika nakon drugog poluvremena, 1:1 (Josip Galov je bio strijelac za 1:0), te su (opet) odlučivali penali, i opet je Neretva bila uspješnija. Josip Galov je pogodio u prvoj seriji, Ante Volarević nije u drugoj, a nepogrešiv je bio Goran Galov u trećoj i prvoj dodatnoj seriji. Neretvi će zbog isključenja u četvrtfinalu nedostajati vratar Drago Bezer.

TKO JE NERETVU ODVEO U POLUFINALE?

Neretva na prvenstvu nastupa u sastavu: Drago Bezer, Boris Galov, Danijel Ležanić, Goran Galov, Josip Galov, Ivan Galov, Zoran Bubalo, Mile Bebić, Mate Pehar, Ante Volarević, Tomislav Miletić, Mišo Obradović, Mislav Vučković, Marko Bušić, Nino Šešelj i Frane Jerković.

image
Konavljanin (Čilipi)
Borna Križančić/Foto Raf
image
GOŠK Dubrovnik Veteran '79
Borna Križančić/Foto Raf
24. travanj 2024 05:57