StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

POZNAT PRVI FINALIST ŽUPANIJSKOG KUPA 'Zmaj' leti i nakon Gabrila

26. travnja 2017. - 21:04

BŠK Zmaj je prvi finalist Županijskog nogometnog kupa, a drugog ćemo doznati po svemu sudeći idući tjedan kada bi trebala u Putnikovićima odigrati druga polufinalna utakimica između SOŠK-a 1919. i Gusara iz Komina. Blatski klub, član južne skupine Treće hrvatske lige, s 1:0 dobio je u polufinalu odigranom u Gabrilima Croatiju, člana Prve županijske lige. Pogodak odluke postignut je u 13. minuti. Mrežu domaćina, nakon što je treći put na samom početku pogriješila domaća obrana, pokušala je namjestiti zaleđe, ali nije uspjela, zatresao je Marko Vrkić.

Utakmica u Gabrilima obilovala je prilikama s jedne i druge strane. Domaćin će pamtiti posebno onu sredinom drugog poluvremena kada je Dominik Žarak ubacio loptu na pet metara, pronašao na prvoj stativi Josipa Zadra, koji je neometan tukao glavom, ali nije pogodio okvir gola. U posljednjim trenucima pokušao je glavom i Borna Tikvica, poslao je loptu u donji desni kut gola Ivana Jelića, ali je na mjestu bio vratar BŠK Zmaj. Prethodno se istaknuo vratar domaćih Marko Grgurević, koji je obranio udarac Dina Špalete. Marko Vrkić je mogao sam završiti tu akciju, kontru, međutim, procijenio je kako je kapetan BŠK Zmaj u boljoj poziciji.

Bilo je još (polu)prilika s jedne i druge strane. Malobrojni gledatelji, njih 50-ak, vidjeli su zanimljivu i korektnu utakmicu. 

POLUFINALE Croatia – BŠK Zmaj 0:1
GABRILI
Igralište Sveti Martin. Gledatelja 50. Sudac: Mišo Krešić, pomoćnici: Anita Nenada i Miho Trković. Delegat: Mario Šetka.
Strijelac: 0:1 Vrkić (13)
CROATIA GABRILI: Grgurević, Žanetić, Ševo (od 86. Njire), Lojić, Žarak, Marinović, Mostina (od 74. Kalauz), Zadro, Vodopić (od 83. Zvrko), Grbešić, Tikvica. Trener: Ivica Zadro.
BŠK ZMAJ: Jelić, Grbavica, Batur, Vrkić, Špaleta, Abazi (od 86. Velimirović), Janjić (od 80. Silić), Šešlija, Didović, Galić (od 46. Nobilo), Tadić. Trener: Grgica Kovač.
 

20. travanj 2024 09:31