StoryEditorOCM
NogometTREĆA HNL - JUG |

POGLED S VRHA Marin Oršulić, trener Jadran Luka Ploče: ‘Kad imaš velike ambicije, a ja sam ih uvijek imao, onda je lijepo vidjeti te pomake u klubu!‘

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2021. - 17:27

Pogledao je prvo poluvrijeme utakmice u Opuzenu, zaostatak iz 9. kola u kojem je Neretvanac u srijedu s 3:1 dobio Hrvatski vitez, a zatim je odjurio na trening. Čekali su ga njegovi Jadranaši. I dok se treniralo u Pločama njegov Jadran je u 64. minuti pao na drugo mjesto (Hrvatski vitez je poveo u Opuzenu), pet minuta poslije dijelio je vrh s Hrvatskim vitezom (Neretvanac je izjednačio), a kako je 'Plava makinja' postigla drugi, a zatim i treći pogodak, ostao je usamljen na vrhu.

Nakon 10. kola, sad kad je sve odigrano, kad nema zaostataka, Jadran Luka Ploče prvi s 25 bodova od mogućih 30, Hrvatski vitez 24, Sloga 22 boda, Neretvanac 17 bodova...

- Izjednačeno prvo poluvrijeme u kojem je Neretvanac imao dvije lijepe prilike. Prava natjecateljska utakmica. Oba sastava su igrala na pobjedu. Mene je iznenadio Hrvatski vitez s visokim presingom... – kratko će o prvom poluvremenu Marin Oršulić, trener nogometaša Jadran Luka Ploče, koji se u prethodnih devet utakmica sastava iz Posedarja jedini mogao pohvaliti kako mu je uspio 'otkinuti' bodove pobijedivši ga na svom terenu u 3. kolu s 2:1.

- Bila je to utakmica suprotna utakmici u Opuzenu. Dominirali smo, imali visok postotak posjeda lopte, međutim, tad je Hrvatski vitez sa svih deset igrača bio na 35, 40 metara od svojih vrata. Srećom, nakon što smo primili pogodak iz njihove prve prilike krajem prvog poluvremena, uspjeli smo brzo u nastavku izjednačiti, a na kraju smo imali i malo sreće, te smo došli do pobjede u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nije bilo lako doći do pobjede jer Hrvatski vitez ima odlične stopere, iskusne.

image
Marin Oršulić, trener Jadran Luka Ploče, na tribinama Podvornice prati u srijedu, 20. listopada, prvo poluvrijeme ogleda između Neretvanca i Hrvatskog viteza
Tonči Vlašić

Nakon što se prisjetio pobjede i sraza s Hrvatskim vitezom vratio se još koji tjedan unatrag, u vrijeme kad su se slagale kockice za početak nove sezone.

- Ušli smo bez pritiska u sezonu. Biti što bolji u polju, dizat igru, te afirmirat mlade igrače. Što će to donijeti na kraju, vidjet ćemo. Odigrano je deset kola. Ima još 24 utakmice. Puno bodova je još u igri. Lijepo je pogledat tablicu, činjenicu koliko smo bodova osvojili, ali, ponavljam, nema pritiska ni uprave prema nama, trenerima, a ni nas prema igračima. Uživamo, i radimo.

Oršulić će istaknuti kako je gušt vidjet pomake uokolo terena u domu Jadran Luka Ploče.

- Sad imamo prvoligašku svlačionicu. Gušt je doći u nju. Bilo je unatrag nekoliko dana kiše, a mi imamo odličan teren s umjetnom travom, te smo u odnosu na mnoge druge klubove mogli bez problema trenirati. Zahvalni smo na tome upravi, a iskreno, kad imaš velike ambicije, a ja sam ih uvijek imao, onda je lijepo vidjeti te pomake u klubu jer znaš kako i uprava želi ići naprijed, kako i oni imaju ambicije biti još bolji. Znam kako ćemo na kraju prvog dijela sjesti, kako će se tad vidjeti možemo li ići u jedinstvenu Treću ligu. Ako budemo mogli, ako to na kraju uspijemo izboriti na terenu, to bi bila velika stvar za klub, te grad Ploče.

image
Marin Oršulić, kapetan Zagreba, protiv Rijeke 2008. godine u Prvoj HNL
Ranko Suvar/Cropix
VIŠE OD 100 NASTUPA U HNL-u

Marin Oršulić, rođen 25. kolovoza 1987. godine, bivši je nogometaš, počeo je u pločanskom Jadranu, a pamti se kako je bio kapetan Zagreba u Prvoj HNL. Igrao je i za Zadar u najvećem rangu. Poslije je igrao u Azerbejdžanu (Khazar Lenkaran), Bugarskoj (CSKA Sofija), Norveškoj (Tromso), na Cipru (Omonia), te u Južnoj Koreji (Seongnam) i Kazahstanu (Kaysar)

Nažalost, zbog ozljede je u 32. godini morao zaključiti igračku karijeru, te je počeo trenersku.

Bio je već jednom trener Jadran Luka Ploče, kratko, potom je otišao u Inter iz Zaprešića gdje je obnašao dužnost sportskog direktora. Bio je i pomoćnik Danijelu Pranjiću u ciparskoj Omoniji Psevdi, te trener Neretvanca na početku sezone 2019./20.

Sad je ponovno u svom Jadranu s kojim je u deset utakmica ove sezone ostvario osam pobjeda, te po jedan remi i poraz. Njegov sastav je lider Treće HNL - jug.

Pero Dulaj, sportski direktor, ukazao je na činjenicu kako je Jadran Luka Ploče u zadnjih 15 utakmica bez poraza kod kuće dobio njih 14, samo je Kamen u 33. kolu prošle sezone uspio izbjeći poraz – 1:1. Ove sezone Oršulićeva momčad je dobila svih pet domaćih ispita uz pogodak razliku 16:4.

- Sad nas čekaju dvije zahtjevne utakmice u nizu kod kuće, Neretva i Uskok. To su dobro vođene momčadi. Imamo ići Zadru, idemo Neretvancu u zadnjem kolu... Primorac iz Biograda ima vrlo dobru momčad, tu je i Split, Neretvanac, nije lako protiv Neretve i Uskoka, tu je i GOŠK Dubrovnik 1919. se dobro posložio... U ovih 10 kola sam očekivao više od Zadra i Junaka. Ne znači kako ih neće sad krenuti. Ne može se ne spomenuti ni Sloga, koja je jedina neporažena. Uranija jedina nije na nivou, ali sad se pojačala. Hoću reći, većina momčadi je, što se ono kaže, u 5,10 deka. Izjednačene snage. Treneri koji vode momčadi su dobri, iskusni, ljudi koji su ostavili traga u nogometu. Liga je napredovala, baš je napredovala, te kad se to zna onda je ovaj naš rezultat nešto što nas čini uistinu sretnima i mora činiti sretnima.

I još jedan podatak iz kancelarije za kraj – zadnji domaći poraz Jadran Luka Ploče doživio je 24. listopada 2020. godine – 1:2 od Uranije kod kuće. Ne izgubi li od Neretve u subotu, 23. listopada, počet će druga godina kako ne zna za poraz kod kuće...

- Nemamo problema sa sastavom. To je itekako važno uoči nove utakmice. 

image
Marin Oršulić, trener Jadran Luka Ploče
Tonči Vlašić
SEMAFOR 3. HNL - JUG

1. Jadran Luka Ploče 25 bodova (26:10), 2. Hrvatski vitez 24 boda (18:7), 3. Sloga 22 boda (17:6), 4. Neretvanac 17 bodova (18:10), 5. RNK Split 17 bodova (17:13), 6. GOŠK Dubrovnik 1919. 15 bodova (13:12), 7. Primorac (BNM) 14 bodova (24:18), 8. Neretva 14 bodova (17:14), 9. Hrvace 16 bodova (12:9), 10. Zagora 13 bodova (16:16), 11. Uskok 13 bodova (13:16), 12. Junak 12 bodova (14:17), 13. Zadar 11 bodova (13:12), 14. Vodice 11 bodova (13:27), 15. HRNK Zmaj (M) 10 bodova (7:14), 16. Kamen 9 bodova (8:12), 17. OSK 7 bodova (14:25), 18. Urania (utakmica manje) 1 bod (3:23).

Raspored 11. kola, subota, 23. listopada, Ploče: Jadran Luka Ploče – Neretva, Klis: Uskok – OSK, Zadar: Zadar – Primorac (BNM), Ivanbegovina: Kamen – GOŠK Dubrovnik 1919., Sinj: Junak – Zagora, Makarska: HRNK Zmaj (M) – Sloga, Split: RNK Split – Hrvatski vitez, nedjelja, 24. listopada, Baška Voda: Urania – Hrvace, Opuzen: Neretvanac – Vodice. Početak svih utakmica u 15 sati.

18. travanj 2024 18:11