StoryEditorOCM
NogometU SUSRET OGLEDU KONAVLJANINA I SLAVENA U NEDJELJU, 7. STUDENOG, U ČILIPIMA

‘Podjela‘ u Popovićima, brat protiv brata, stariji Opušić čeka mlađeg, koji je prvi topnik lige, stariji Pero: 3:1 za nas, Paulo: Opet ću ga dobit!

Piše Tonči Vlašić
5. studenog 2021. - 10:40
Konavljanin - Slaven u nedjelju, 7. studenog, u 7. kolu Prve županijske lige, tj. Pero Opušić (Konavljanin) kontra mlađeg brata Paula (Slaven)Tonči Vlašić

Četiri godine i tri mjeseca su razlike, Pero je rođen 22. veljače 1997., a Paulo 22. svibnja 2001. godine. Obojica su počela trenirat nogomet u Slavena kad su krenula u školu, a ne, odakle su, u Popovićima.

- Enkel nije bio aktivan u to vrijeme, škola je na Grudi, tu je Slaven – odgovara Pero, koji je s 13 godina prešao u Konavljanin, ali se vratio na Gnjile čim je napunio 15 godina, tj. kad je mogao igrati za seniore.

- Konavljanin je bio Treća liga, konkurencija jača, te sam polusezonu odigrao za Slavena u Prvoj županijskoj ligi, odigrao nekoliko utakmica, a nakon toga sam se vratio u Konavljanin.

Dobio je tad priliku igrati Treću ligu, a kako je Konavljanin ispao te sezone u Prvu županijsku ligu, preselio je u redove GOŠK-a, te je opet bio član trećeligaša. Ali, ni tu nije bilo uspjeha, te se vratio u Konavljanin.

- I od tad sam tu, od početka 2015. godine – dodaje stariji Opušić, a mlađi je, kako se Slaven nije u to vrijeme natjecao s generacijom rođenih 2000., 2001. i mlađi, prešao u Croatiju. Zatim je zaigrao za mlađe uzraste Konavljanina nakon čega je i on otišao u Dubrovnik. Prvo je igrao mlađe uzraste GOŠK Dubrovnik 1919., zatim i za prvi sastav. U ljeto 2020. odigrao polusezonu u Konavljaninu, pa u proljetnom dijelu opet igrao u dresu GOŠK Dubrovnik 1919., te sad za Slaven.

U nedjelju je jedini konavoski Derbi, s velikim D, ogled Konavljanina i Slavena, te će tako na Šupjaci 'brat na brata'.

- Nije prvi put. Igrali smo kup utakmicu, i to baš na Šupjaci. Pero za Konavljanin, a ja za GOŠK Dubrovnik 1919., koji je dobio 3:0. Pero je igrao od početka, a ja sam ušao u nastavku utakmice. I tako ja vodim u međusobnim ogledima – smije se Paulo.

Bili su polusezonu skupa u Konavljanina, ne računajući mlađe uzraste kad su skupa igrali u Slavena, a to skupa u seniorima bilo je prošle sezone, u prvom dijelu. Ove su sezone jedan kontra drugoga u Prvoj županijskoj ligi.

- Što se više bliži utakmica sa Slavenom, sve nas je više na treningu. Već nekoliko kola se priča o toj utakmici, a to nije slučaj kad se igra protiv Croatije ili Sokola. I u ovom slučaju nije važno tko je na kojem mjestu na tablici, to je utakmica za koju se živi - istaknuo je Pero.

image
Pero Opušić (Konavljanin)
Tonči Vlašić

Njihovi Popovići, pričaju Pero i Paulo, nisu samo za Slavena.

- Mlađi su možda više za Slavena, a stariji su za Konavljanina.

Kakva je situacija u domu Opušića?

- Mamu Nikicu to toliko ne zanima, a tata Luka ode i na Šupjaku, i na Gnjile, gleda i jednog i drugog. Tata je igrao mali nogomet, i to za Enkel.

Malo su zastali kad je pitanje glasilo, koga tata gleda kad su i Slaven, i Konavljanin domaćini u istom kolu, u istom terminu, te je odgovor glasio: Bit će tata u nedjelju na Šupjaci.

Kako je kad se nađu skupa nakon utakmice, evo tek su prošlo kolo obojica ostvarila pobjedu ove sezone? Paulo je na Gnjilama dobio Žrnovo s 5:1, a Pero je s Konavljaninom upisao prvu pobjedu, i to u gostima, dobio Maestrala s 1:0.

- Uglavnom, i prije nego se nađemo sve se zna, kako je tko igrao, kako je tko prošao. Gledaju se rezultati odmah nakon utakmice, tablica, tko je bio strijelac... Ali, da ima podbadanja kad se nađemo, ima - kazuje Pero.

- Već sam dobio Pera u Čilipima – podsjeća Paulo, smije se prvi strijelac lige.

image
Paulo Opušić (Slaven)
Tonči Vlašić

- Službeno sam postigao 7, a inače 6 pogodaka – i opet smijeh.

- Sad protiv Žrnova sam postigao dva, kao i Ivo Mostahinić, međutim, u zapisnik su upisali meni tri, a njemu jedan. Hoće li se to ispravit ili će ostat, ne znam. Uglavnom, sad pored mog imena stoji 7 pogodaka. Najvažnije, stoji kako smo ostvarili pet pobjeda i jedan remi, i to remi kod ONK Metković s kojim dijelimo vrh tablice. To je naš učinaks kojim smo zadovoljni. Nadigrali smo svakog suparnika osim Metkovića, ali to je bila utakmica u kojoj je bilo vode na terenu. Oba pogotka su pala iz prekida. Drugačije se i nije moglo zabiti. Oni su pogodili nakon kornera, ja nakon prekida. Voljeli bi ostat prvi. To je želja – priča Paulo.

- On je zadovoljan, a ja nisam, a kako bi bio zadovoljan kad smo dobili tek jednu utakmicu, stoji, samo jednu smo izgubili, a četiri puta je završilo bez pobjednika. Samo protiv Žrnova u Žrnovu nismo vodili. Vodili smo u Smokvici, izgubili od Jadrana 2:1. Vodili protiv Sokola, i onda autogol, te završi 1:1. Vodili smo  2:1 kod Gusara, na kraju u Kominu 2:2. Što reć za zadnju utakmicu u Čilipima. Imamo 3:0 na poluvremenu protiv Orebića, vodimo i sa 4:2. Na kraju zamalo nismo izgubili. Moramo sad dobit Slavena – ističe Pero.

Pogledao ga je Paulo nakon što je rekao kako mora dobiti Slavena. Smije se mlađi Opušić i vrti glavom. Koji će rezultat bit u nedjelju?

- 3:1 za nas – k'o iz topa će Pero. Odgovor je brzo stigao.

- 2:0 za nas. Opet ću ja slavit na Šupjaci protiv Pera – razvukao je osmijeh Paulo.

- Nemoguće da ne postignemo pogodak – dodao je Pero, te gleda u brata.

Obojica igraju naprijed, te neće čuvat jedan drugoga u nedjelju. Pero je krilni napadač / špica, kaže, kako kad, a Paulo u većini slučajeva igra špicu.

Pero još nije pogodio ove sezone, nije odigrao niti jednu utakmicu od prve minute, a Paulo je u udarnih jedanaest svaku utakmicu. Peru je najbolji napadački učinak u jednoj sezoni 16 pogodaka. Paulo je sad na šest odnosno sedam pogodaka. Pero je prije bio zadužen u Konavljanina za izvodit kaznene udarce, ali ga je nakon prvog promašaja zamijenio Davorin Krešić. Paulo je sad protiv Žrnova realizirao kazneni udarac.

- U nas je za to zadužen Ivan Pulić, ali kako je on izašao na poluvremenu, već smo imali 3:0, pucao sam ja i pogodio - kazuje Paulo, koji je pogađao prošle nedjelje, u 6. kolu, a Pero zadnji put 2. svibnja ove godine protiv Orebića na Šupjaci u 3:1 pobjedi Konavljanina u 16. kolu prošle sezone.

U nedjelju, 7. studenog, Konavljanin kontra Slavena od 14 sati, tj. Pero kontra Paula. Brat protiv brata u najvećem konavoskom Derbiju. U posljednjem odigranom u Čilipima Pero i Paulo su bili skupa kontra Slavena. Pobijedili su 3:1. Bilo je to u 2. kolu odigranom 27. rujna 2020. godine. Pero je tad bio strijelac za 1:1 u 50. minuti. Đuro Trković je doveo Slaven u vodstvo, a za Konavljanin su još pogađali Robert Grbavac i Marin Mataga. U proljeće ove godine, 11. ožujka, bilo je 2:0 za Slaven na Gnjilama u 13. kolu. Pero je igrao, Paulo je taj dan igrao za juniore GOŠK Dubrovnik 1919,. protiv Dugopolja, te slavio s 3:1. Bio je strijelac za 1:1.

image
Pero Opušić (Konavljanin) i Paulo Opušić (Slaven). Pero je rođen 22. veljače 1997. godine, stariji je četiri godine i tri mjeseca od Paula
Tonči Vlašić
23. travanj 2024 11:36