StoryEditorOCM
NogometRADOVI NA NOGOMETNOM TERENU U GOSPINOM POLJU

POČELO POSTAVLJANJE UMJETNE TRAVE, SLAŽU SE NOVE PROSTORIJE Samo nek se nebo smiluje...

15. studenog 2019. - 12:21
Iako su vremenske prilike sve samo ne dobre, slažu se 'kockice' na igralištu u Gospinom polju s umjetnom travom. Idući mjesec bi se na njemu trebalo trenirati i trčati, te igrati utakmice.

Prva faza je već napravljena. 'Niknuo' je novi ogradni zid, ograda na njoj, naravno, novi drenažni sloj, rješeni su oborinski kanali terena i cijelog sustava igrališta u Gospinom polju. Umjetna trava, koja se postavlja, ima FIFA licencu. Na istoj toj travi je, ističe se, švicarski Young Boys igrao Ligu prvaka.

Istovremeno, dok se postavlja umjetna trava, slažu se i 'kockice', točnije, stigli su novi kontenjeri koji će biti na mjestu starih, a novi sadrže četiri velike svlačionice prema uvjetima, zatim svlačionice za sutkinje / suce, delegata te prostoriju za doping kontrolu, potom dvoranu za sastanke te prostor za držanje opreme i rekvizita.

Treća faza, koja bi uskoro trebala početi, istaknuo je Lukša Klaić, ravnatelj Javne ustanove športski objekti Dubrovnik, uključuje sanaciju i nadogradnju betonskih tribina, postavljanje na istu sjedalica prema uvjetima. Zatim će se natkriti dio tribina, otprilike oko 300 mjesta, možda i koja sjedalica više, a bit će sve skupa oko tisuću sjedećih mjesta na tribini. Uredit će se i okoliš s južne strane, izgradit će se i manji teren s umjetnom travom do novoh prostorija, u pitanju je nekih 300 kvadrata te postaviti sprave za vježbanje.

Sve skupa bi trebalo biti završeno u proljeće.

S obzirom na najave gradonačelnika Mata Frankovića kako će se ipak raditi stadion u Lapadu, početak radova je najavljen 2021. godine, dubrovački nogomet će u Gospinom polju imati igralište na kojem će moći i igrati utakmice dok se bude gradio lapadski stadion.
16. travanj 2024 09:52