StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA

Pet puta su slavili s po jedan razlike, i evo Adnana Aganovića sa svojim Sepsijem u velikom finalu, na korak do trofeja!

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2022. - 16:06

Adnan Aganović je ostvario novi uspjeh. Iskusni, 34-godišnji Dubrovčanin, koji je prvu seniorsku sezonu imao u dresu Dubrovnika prije 19 godina, slavio je u polufinalu Rumunjskog kupa. Njegov Sepsi OSK, koji je u prvenstvu trenutno drugi u Ligi za ostanak (pozicija koja donosi razigravanje za izlazak u Europu, u Konferencijsku ligu), dobio je obje polufinalne utakmice protiv Universitatee Craiove, trenutno trećeplasiranog sastava Lige za prvaka Rumunjske (šest najboljih, u Ligi za ostanak su plasirani od sedmog mjesta). Prvu kod kuće s 2:1, a drugu s 1:0, te se ukupnim rezultatom 3:1 plasirao u finale.

Sepsi će za naslov igrat protiv Voluntarija, koji je četvrti u Ligi za prvaka, a koji je također dobio obje utakmice polufinala kupa. Bio je bolji od Argesa, također sudionika Lige za prvaka, trenutno šestoplasiranog, i to s 2:0 kod kuće, a u uzvratu s 1:0 u gostima.

Universitatea Craiova je još u šesnaestini finala izbacila prvaka CFR Cluj, dok je doprvak FCSB (ex. Steaua) ispao u osmini finala kad je zaustavljen i Dinamo Bukurešt...

Sepsi se u natjecanje uključio u šesnaestini finala, kao i svi prvoligaši. Aganović i ekipa su izbacili redom, Farul Constantu, sudionika Lige za prvaka, trećeplasirani sastav prvenstva, i to na njegovom terenu s 1:0, zatim Craiovu 1948. u gostima također s 1:0, potom, opet u gostima, Chindia Targoviste s 2:1. Računajući polufinale, dobili su svih pet utakmica od čega četiri u gostima, i svih pet utakmica s pogotkom razlike!

Finale Kupa Rumunjske igra se 19. svibnja u Bukureštu, na neutralnom terenu.

Sepsi OSK i Voluntari su po drugi put u finalu. Sepsi OSK lovi prvi trofej (izgubio je finale 2020. od FCSB-a 1:0), Voluntari drugi (2017. slavio na penale protiv Astre), a Aganović svoj treći u karijeri!

Aganović, koji je u 19 sezona odigrao gotovo 600 službenih utakmica, te postigao više od 70 pogodaka, vlasnik je s FCSB-om rumunjskog Liga kupa, dok je s AEL Limassolom osvojio Kup Cipra.

20. travanj 2024 04:21