StoryEditorOCM
NogometPRVA HNL |

PAMTIT ĆE SE UTAKMICA U KOPRIVNICI Vicko Ševelj iz Mokošice debitirao za prvu momčad splitskog Hajduka u službenoj utakmici!

Piše Tonči Vlašić
20. travnja 2021. - 21:15

Igrala se 60. minuta utakmice 30. kola Prve HNL u Koprivnici između Slaven Belupa i Hajduka. 'Bili' su vodili pogotkom Kristiana Dimitrova od 9. minute, ali su tad ostali s desetoricom: Darko Todorović je dobio crveni karton. Hajdukov trener Paolo Tramezzani odlučio je nakon toga povući iz igre 21-godišnjeg veznjaka Dina Skorupa, a uvesti Vicka Ševelja, 20-godišnjeg igrača iz Mokošice, svestranog defanzivca, igrača koji je u karijeri igrao sve osim tri napadačke pozicije, a koji je tako upisao prvi nastup za prvu momčad 'Bilih' u službenoj utakmici. 

Ševelj je nogometnu karijeru počeo u Gospinom polju i na Lapadu, 2015. bio na probi u splitskom Hajduku, iskazao se, te 2016. preselio u Split. Igrao za kadete, pa za juniore, te za drugu momčad u kojoj je kapetan. U dresu Hajduka II izborio je mjesto u reprezentaciji Hrvatske do 20 godina.

Još dok je trener prve momčadi Hajduka bio Damir Burić trenirao je s prvom momčadi, nastupio za nju u nekoliko prijateljskih utakmica. I kad je prvu momčad u prvom dijelu ove sezone preuzeo legendarni Boro Primorac, prije nego će Talijan doći na kormilo Hajduka, Ševelj je radio s prvom momčadi. Nastupio je u pripremnim utakmicama za proljetni dio prvenstva. Ipak, nakon toga je nastavio igrati za Hajduk II, a kako je opet bio više nego dobar, i Tramezzani ga je odlučio uvrstiti na popis igrača prve momčadi. Poveo ga je ovog utorka, 20. travnja, u Koprivnicu. Na kraju je Mokošan i ušao u igru, te tako upisao debi za prvu momčad.   

Utakmica u Koprivnici je završila bez pobjednika, 1:1. Izjednačio je legendarni Ivan Krstanović u 66. minuti. Njegov čak 107. pogodak u HNL-u, a 17. u mreži splitskih 'Bilih'. 

Mi ćemo ipak utakmicu najviše pamtiti po 63. minuti kad je četvrti sudac Ante Čuljak pokazao da iz igre kod Hajduka izlazi broj 22 (Skorup), a ulazi broj 28 - Vicko Ševelj

image
Vicko Ševelj u dresu druge momčadi splitskog Hajduka slavi pogodak
Paun Paunović/Cropix
16. travanj 2024 13:46