StoryEditorOCM
NogometDONOSI DANAŠNJA 'SLOBODNA DALMACIJA'

OTIŠAO JE NAŠ ANDRO Dubrovnik tuguje za mladim nogometašem, bio je neizostavan na svim turnirima na velike i male bare

20. kolovoza 2019. - 13:30
Počivaj u miru dobri dječače. U ime organizatora i svih sudionika turnira najiskrenija sućut obitelji – piše na stranici Amaterskog športskog društva Kantafig, organizatora nogometnog turnira na male bare ‘Kantafig 2019.’.

Andro Zarač je otvorio sa svojim Rekreativcima, malonogometnim društvom, završni dio spomenutog turnira. Igrao je u nedjelju navečer turnir na terenu uz cestu nasuprot Luke Gruž prvu utakmicu osmine finala. Igrao je i pogađao protiv ekipe Ludwig za prolaz Rekreativaca među osam najboljih.

Ostao je poslije s društvom uz teren. Odgledao preostale tri utakmice prvog dana osmine finala nakon kojih je krenuo, kao i ostali, kući. Sjeo je na motor. Pozlilo mu je nekoliko stotina metara dalje dok je vozio u pravcu Sustjepana, na Batahovini, podno mosta, nakon čega je osmijeh zamijenila tuga. Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnja 2000. godine, zauvijek je zaklopio svoje oči u prvim satima ponedjeljka, 19. kolovoza.

- Otišao je naš Andro – napisao je njegov Malonogometni klub Square. Andro je bio sportaš. Nogometna lopta najdraža igračka.

Prvo je trenirao judo, ali non stop je nabijao po cesti, na igralištu, loptu. Prije pet godina je došao na trening Squarea u čijem je dresu s mlađim uzrastima prije dvije godine osvojio broncu na državnom kadetskom prvenstvu, a on je bio jedan od najboljih igrača turnira u Šibeniku. Još krajem sezone 2016/17. dobio je priliku igrati za prvu momčad. Sezonu poslije je bio standardni član prve momčadi. I tu se istaknuo te ne čudi što je početkom 2018. dobio poziv te imao debi u dresu hrvatske malonogometne reprezentacije do 19 godina.

Kao što je u svojoj prvoj pravoj prvoligaškoj sezoni u dresu prve momčadi tresao mreže tako je to isto uspio i u svom prvom nastupu za reprezentaciju Hrvatske do 19 godina (bio je dvostruki strijelac u pobjedi 6:5 protiv Makedonije u Karlovcu).

- Nažalost, zatekla nas je najtužnija moguća vijest. Ostali smo bez našeg mladog igrača, tuga je velika i želim u ime kluba izraziti sućut obitelji i da su naše misli s njima u ovim teškim trenucima – oglasio se u ime Malonogometnog kluba Square predsjednik Željko Raguž te naglasio kako Andro nije pao s motora zbog neprilagođene brzine, već zbog zastoja srca. Liječnici su više od pola sata po dolasku na Batahovinu pokušavali reanimirati Andra, ali nisu uspjeli.

Na Kantafigu su, nakon nesreće, njegovi prijatelji ostali sjedili bez riječi do ranih jutarnjih sati. Tugu nije nitko skrivao. Antun Bačić, trener prve momčadi Squarea od ljeta 2017. godine, bio je u šoku nakon što je jučer ujutro doznao vijest. Bio je mu je trener i dok je igrao za mlađe uzraste, kad su 2017. osvojili broncu na kadetskom PH.

Ukupno je Andro upisao 36 nastupa za prvu momčad dubrovačkog kluba, hrvatskog prvoligaša. Protekle sezone nekoliko puta je bio u sastavu, između ostalog sudionik završnog turnira Kupa Hrvatske u Slavonskom Brodu, ali nije previše igrao, što zbog ozljede, a što zbog obveza na poslu jer nije mogao redovito trenirati.

Godinama je bio neizostavan na svim malonogometnim turnirima na velike i male bare u Dubrovniku i okolici. Sa Rekreativcima na male bare uvijek u borbi za vrh turnira u Čokolinu, Dubrovnik kupu, turniru Sveti Mihajlo, na Kantafigu, koji je otkazao natjecanje do dalnjeg.

Andru je obitelj bila najveća podrška, a on skupa sa svojim roditeljima najvjerniji navijač košarkašica Raguse u čijem dresu su njegove sestre Katarina i Matea nizale pobjede, igrale finala hrvatskog Kupa, polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske.

Osmijeh je jučer u domu Zaračevih zamijenila tuga, a ona se ne može mjeriti.
24. travanj 2024 20:06