StoryEditorOCM
NogometBRAVO |

OREBIĆ(ANIN) SLAVI Mariboru je igrao i remi kod kuće za naslov prvaka, slavila je Mura, a njezin junak se zove Matko Obradović!

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2021. - 22:13

Zadnje kolo je odlučivalo o prvaku Slovenije, i to zadnja utakmica. Vodeći Maribor je ugostio drugoplasiranu Muru, imao je klub iz Ljudskog vrta tri boda viška, te mu je za naslov igrao i remi, ali nakon 90 minuta utakmice odluke bolja je s 3:1 bila momčad iz Murske Sobote na čijim vratima je baš sjajni Matko Obradović, 30-godišnji Orebićanin.

Mura je uzela prošle godine Kup Slovenije, Matko nije primio pogodak ni u polufinalu, a ni u finalu. Igrala je zahvaljujući obranama Obradovića i u 3. kolu kvalifikacija za Europsku ligu, tek je veliki PSV uspio zaustaviti sastav iz Murske Sobote, a na kraju je po prvi put prvak Slovenije, i opet je jedan od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužniji, bio vratar iz Orebića. 

Matko je u Sloveniji od 2013. godine. Prvo je bio član Krke, a nakon izbora za najboljeg vratara lige odlazi u Maribor, međutim, u sastavu koji je dva puta bio sudionik europske Lige prvaka rijetko je bio među vratnicama, te je u ljeto 2018. prihvatio poziv Mure. U prvoj sezoni u klubu iz Murske Sobote opet je izabran u najbolju momčad slovenskog prvenstva, a prošle sezone je bio jedan od najzaslužnijih što je Mura nakon 25 godina osvojila po drugi put naslov pobjednika Kupa Slovenije, ujedno svoj drugi trofej u povijesti kluba koja se piše od 1924. godine.

Nema dileme nakon novog uspjeha Mure, činjenice kako je novi prvak Slovenije primio samo 26 pogodaka u 36 utakmica, tko je (opet) najbolji vratar u Sloveniji.

24. travanj 2024 07:50