StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKE LIGE |

OPET PUŠE MAESTRAL ‘Narančasti‘ se organizirali pet do podne, sutra Skupština, a 26. rujna će doći u Gabrile, kad je tako, podijelit će se Druga ŽNL

Piše Tonči Vlašić
27. kolovoza 2021. - 12:44

Uspio se posložit Maestral u ova dva, tri dana, sutra je zakazao Skupštinu kluba, kako bi sve bilo u skladu sa zakonom, tad će se potvrditi novo vodstvo, ali odluku hoće li igrati ili ne sa seniorima, te u kojem rangu će igrati, Prvoj ŽNL, ili će preseliti u Drugu ŽNL, morao je donijeti najkasnije do danas, te je klub iz Krvavca okrenuo broj Županijskog nogometnog saveza i javio: 'Igrat ćemo sa seniorima, i to Prvu ŽNL!'.

Dakle, 26. rujna, kad se igraju utakmice 1. kola Prve ŽNL, 'Narančasti' stižu u Gabrile, ugostit će ih Croatia, u 2. kolu će u Krvavac doć ONK Metković, branitelj naslova, koji će na startu sezone ugostiti Orebić. U 1. kolu još igraju Župa dubrovačka - Gusar, Slaven - Jadran Smokvica, Žrnovo - Konavljanin, te BŠK Zmaj - Sokol.

O Maestralu je ovisilo što će biti s Drugom županijskom ligom i u kojem će rangu igrati Hajduk 1932., koji je ovim raspletom ostao drugoligaš budući je prošle sezone zauzeo posljednje mjesto u Prvoj ŽNL, te ispao u niži rang. Da je Maestral odustao od nastupa, ili da je donio odluku da će igrati Drugu ŽNL, Hajdukovci bi se vratili u prvi razred, tj. ostali bi u tom slučaju prvoligaši.

Uglavnom, budući Maestral igra, Druga županijska liga će brojati deset klubova, te će se dijeliti na dvije skupine, zemljopisno – istočna i zapadna skupina. U istočnoj skupini igrat će Enkel (Popovići), NA Libertas (Kupari), SOŠK 1919. (Ston), Ponikve i Putnikovići, a u zapadnoj Rat (Kuna), Grk (Potomje), Faraon (Trpanj), Hajduk 1932. (Vela Luka) i Omladinac (Lastovo).

24. travanj 2024 14:02