StoryEditor
NogometNOGOMET/DRUGA HL - JUG (Ž)

OMBLI JESEN Treba li se igrati proljetni dio?

Piše Tonči Vlašić
24. listopada 2016. - 23:42

Ombla je jesenski prvak južne skupine Druge hrvatske lige sa svih šest pobjeda. Dobila je svakog od ukupno tri suparnika u ligi kod kuće i u gostima. Donat, prvog pratitelja, nadigrala je prvo u Lapadu s 5:0 u 3. kolu, a sad u Zadru u 6. kolu s 5:2.

U Zadru je Ombla povela u 5. minuti pogotkom Ivane Knežević. Potom je na pomoćnom igralištu u Stanovima pred 50-ak gledatelja (noćna utakmica, pod svjetlima reflektora), Andrea Martić postigla tri pogotka u nizu za vodstvo 4:0. Pogađala je u 9., 35. i 60. minuti. Nakon toga dva pogotka domaćih, i to je oba puta strijelac Antonija Goja, i to je oba postigla iz kaznenog udarca (62. i 70. minuta). Pobjedu Omble potvrdila je u 88. minuti Ana Blatnik, koja je u igru ušla deset minuta prije, u 78. minuti.

Uspjeh u Zadru Ombla je izborila igrajući u sastavu: Antonija Lonza, Ivana Knežević (od 78. Ana Blatnik), Lidija Bagudić (od 85. Ana Mak), Nadža Kurjak, Josipa Poč, Paula Petrušić, Petrunjela Njirić, Rea Bilušica, Anita Miri. Andrea Martić, Martina Šimunović (od 46. Marijana Bjeopera).

Dubrovačka ekipa je od Dalmacije bila bolja sa 7:1 u Lapadu i 4:2 u Kaštel Starom, a od Glavica sa čak 25:0 u dvije utakmice. Prvo je dobila Glavice s 10:0 u Čibači, a potom u gostima sa čak 15:0. Ombla je ove jeseni postigla 46, a primila 5 pogodaka. U šest utakmica ima plus 41 pogodak razlike. U prosjeku je pobjeđivala s gotovo sedam pogodaka razlike.
 

Izdvojeno