StoryEditorOCM
NogometPLAYOFF NOGOMETNE LIGE PRVAKA

OGROMAN KORAK DINAMA PREMA LIGI PRVAKA Metkovac opet pogodio, a nije trebao pucati!

22. kolovoza 2019. - 01:31
Dinamo krupnim koracima gazi prema mjestu među europskom elitom. U prvoj utakmici, na Maksimiru pred 23 859 gledatelja, bio bolji od Rosenborga s 2:0 golovima Bruna Petkovića iz kaznenog udarca i Mislava Oršića. Uzvrat se igra u Norveškoj u utorak, 27. kolovoza, s početkom u 21 sat.

Petković je za 1:0 pogodio u 8. minuti. Izet Hajrović ga je proigrao nakon čega je Metkovac prekršajem zaustavljen u šesnaestercu. Nije bilo dileme. Kazneni udarac za Dinamo. Petković je uzeo loptu. Tukao silovito i pogodio. U 86. minuti je izašao iz igre, a umjesto njega ušao je Mario Gavranović

- Zabili smo rani pogodak, dobro smo ih iskautirali, njihovi vezni igrači su opasni po gol, ali u ofanzivi smo igrali svoju igru, došli smo do nekoliko prilika, dvije smo zabili, mogli smo i više, ali dobro je pobijediti ekipu koja nije izgubila u zadnjih 10 utakmica. Na tome treba graditi optimizam i vjerujem da ćemo u uzvratu biti još bolji - rekao je Nenad Bjelica, trener Dinama, koji je mislio kako je prekršaj za kazneni udarac u 8. minuti napravljen na nekom drugom igraču, a ne na Petkoviću 

- Petković je bio određen da puca jedanaesterac, ali ne ako na njemu bude napravljen prekršaj. Ipak, bio je samouvjeren tako da nisam ništa htio mijenjati. Trebao ga je izvesti Oršić, ali nisam htio mijenjati to. Petković je dobro pucao i pogodio - rekao je Bjelica.

Nakon utakmice pred televizijskim kamerama našao se i Bruno Petković.

- Jedna jako dobro odigrana utakmica s naše strane, dali smo im minimalno prostora iako su imali nekoliko prilika. Mi smo odigrali stvarno jako dobru utakmicu, šteta što iz svih tih prigoda nismo i više golova postigli. Imamo dobru prednost, ali moramo biti oprezni. Danas sam zabio iz jedanaesterca i pogodio, ali nogomet je takav da se iz utakmice u utakmicu to može promijeniti. Niti ću likovati što sam danas zabio niti sam potonuo kada sam promašio u posljednjem susretu. Sada se moramo odmoriti i detaljno analizirati ovaj dvoboj, moramo se rekuperirati i dobro pripremiti za uzvrat - zaključio je Metkovac, koji je protiv Rosenborga postigao svoj šesti pogodak ove sezone, a četvrti u Europi. Pogađao je u obje utakmice protiv gruzijskog Saburtala, te u uzvratu protiv mađarskog Ferencvarosa. U domaćem prvenstvu tresao je mrežu Lokomotive i Slaven Belupa. Svaki put kad je pogodio, Dinamo je ostvario pobjedu.
18. travanj 2024 11:52