StoryEditorOCM
NogometPORAZ U FINALU JUNIORSKE UEFA LIGE PRVAKA

Ostaje žal što je to bilo na ovaj način, ali pamtit će se njihov put do finala, a on je bio sjajan

Piše Tonči Vlašić
24. travnja 2023. - 20:01

Ništa od naslova. AZ je nastavio svoj sjajan niz, a prekinuo Hajdukov. Juniori nizozemskog kluba su prvaci Europe. Nadigrali su na putu do finala između ostalih Real Madrid i Barcelonu, sad Hajduka s čak 5:0. Neće ‘Bili’ pamtiti po dobru finale u Ženevi.

AZ Alkmaar je poveo iz kaznenog udarca u 44. minuti. Vušković je bio nespretan, rušio je Pokua. Addai je pogodio s bijele točke iako je i Buljan, vratar Hajduka, pogodio u koju će stranu tući napadač AZ-a.

U 60. minuti finala prvi udarac Hajduka u okvir. Pukštas je prebacio glavom loptu za Matu Antunovića, a napadač ‘Bilih’ iz Otrić Seoca tukao. Lopta je išla u gornji bliži kut gola AZ-a, ali je na mjestu bio vratar Owus-Odura, koji je primao čestitke suigrača.

Tri minuta poslije, u 63. minuti, trener Hajduka Marijan Budimir je napravio prve izmjene. Povukao je iz igre i Antunovića. Nije pogodio s izmjenama. Hajduk je nestao s terena. AZ je od 70. do 87. minute postigao još četiri pogotka (Poku u 70. i 76., te Meerdink u 79. i 87. minuti).

image

Mate Antunović i Roko Brajković u finalu protiv AZ-a

Vojko Basic/Cropix
image

Navijači Hajduka 

Fabrice Coffrini/Afp
image

1:0 za AZ - Addai 

Fabrice Coffrini/Afp
image

Hajdukovi navijači

Vojko Basic/Cropix

Bolan i težak poraz u finalu ne može izbrisati sjajan put Hajduka do finala, pobjede protiv Šahtara, Manchester Cityja, Borussie Dortmund i Milana. Drugo mjesto u juniorskoj Ligi prvaka najveći je uspjeh hrvatskog juniorskog nogometa.

19. travanj 2024 07:23