StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/TURSKA

NOVI POKUŠAJ Love Super ligu

23. listopada 2016. - 16:07

Balikesirspor nije uspio prošle godine kroz doigravanje izboriti povratak u najviši rang te je i ove sezone drugoligaš s istim ciljem: ako se ne uspije uhvatiti prve dvije pozicije te se izravno plasirati u viši rang, onda barem biti opet među šest najboljih te kao i prošle godine kroz doigravanje pokušati izboriti povratak među najbolje.

Novu sezonu nije počeo najbolje. Upisao je dva poraza na startu, a tek potom prvu pobjedu s kojom je započeo niz od tri utakmice bez poraza (dvije pobjede i jedan remi). Potom nove dvije utakmice bez pobjede (poraz i remi) te sad gostujući uspjeh, i to super uvjerljiv. Balikesirspor je ove nedjelje u 8. kolu turske Druge lige sa 4:1 dobio u gostima Mersin. Tri boda je osigurao sa četiri pogotka u nepunih 20 minuta (prvi je postigao u 60., a četvrti u 79. minuti).

Tomislav Glumac iz Mokošice, igrač koji je prošao sve mlađe uzrasne selekcije hrvatske reprezentacije, koji je stup obrane Balikesirspora od siječnja 2015. godine, odigrao je protiv Mersina čitavu utakmicu. Prošle sezone Glumac je bio izabran za najboljeg obrambenog igrača prvog dijela sezone.

Balikesirspor je sad na diobi sedmog mjesta s 11 bodova (tri pobjede, dva remija i tri poraza). Dva boda mu bježi šesti (Adana Demirspor), šest bodova drugi (Boluspor), a osam prvi (Malatyaspor). U 9. kolu Glumac i ekipa dočekuju Samsunspor, koji je s 5 bodova na pretposljednjem, 17. mjestu.

23. travanj 2024 12:56