StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP |

NERETVANAC IZBACIO NERETVU Ivano Čepo, 20-godišnji Orebićanin, i iskusni, 30-godišnji Dino Deak odveli ‘Plavu makinju‘ u polufinale

Piše Tonči Vlašić
21. travnja 2021. - 18:30

Neretvanac je dobio Neretvu na svojoj Podvornici s 2:1 u finalu Županijskog kupa Nogometnog centra Dolina Neretve, te se plasirao u polufinale. Protiv koga će igrati za finale Županijskog kupa doznat će u četvrtak, 22. travnja, kad je u 10 sati ždrijeb u Dubrovniku, u kancelariji GOŠK Dubrovnika 1919., na lapadskom igralištu.

U bubnju će se uz 'Plavu makinju' naći i pobjednici tri preostala nogometna centra, i to Pelješca (Faraon iz Trpnja, član Druge županijske lige), Lastova i Korčule (BŠK Zmaj, koji je kao i Neretvanac član južne skupine Treće hrvatske lige), te ime Nogometnog kluba Župa dubrovačka, koja je bila najbolja u Nogometnom centru Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle.

U Opuzenu, u finalu Nogometnog centra Dolina Neretve, Neretvanac je poveo u 47. minuti prekrasnim pogotkom Ivana Čepa, 20-.godišnjeg Orebićanina, koji je stigao na posudbu iz Širokog Brijega početkom prošlog mjeseca, a koji je ovu sezonu počeo u dresu BŠK Zmaj. Neretva je izjednačila pogotkom Nikole Rodina, koji je udarcem glavom poslao u 55. minuti loptu u mrežu diomaćina, dok je domaćin do pobjede stigao dvije minute nakon izjednačenja. Domagoj Kuran je prekršajem zaustavio u svom kaznenom prostoru Maria Popića. Kapetan Neretvanca, iskusni, 30-godišnji Dino Deak, realizirao je kazneni udarac. Petar Kozina, vratar Neretve, koji je u samoj završnici spriječio uvjerljiviju pobjedu domaćina, nije uspio obraniti udarac s bijele točke. 

U prvom poluvremenu istaknuo se i Ivan Perić, vratar Neretvanca, kad je u 28. minuti zaustavio udarac Maria Marića s 18 metara. U 87. minuti tukao je za 2:2 Rodin, strijelac prvog pogotka za Neretvu, ali ovaj put lopta nije išla u okvir gola.

FINALE ŽUPANIJSKOG KUPA NC DOLINA NERETVE: Neretvanac - Neretva 2:1 (0:0)

OPUZEN Igralište Podvornica. Sudac: Vlatko Jurešić (Dubrovnik), pomoćnici: Miho Trković (Gruda) i Frano Palfi (Dubrovnik). Delegat: Dražen Kukrika (Dubrovnik).

Strijelci: 1:0 Čepo (47), 1:1 Rodin (55), 2:1 Deak (57-11m)

Žuti kartoni: Čepo, Mihaljević, Krešić, Lukić i Bubalo (svi Neretvanac), te Raguž, trener Marenzi, Radoš i Prskalo (svi Neretva). 

NERETVANAC: Ivan Perić, Ante Mihaljević (od 76. Dominik Brečić), Dino Deak, Miro Krešić, Luka Bubalo, Josip Stojčević (od 60. Neven Zonjić), Karlo Taslak, Mario Popić (od 71. Mario Tutavac), Ivano Čepo, Pero Džidić, Daniel Lukić. Trener: Goran Proleta. 

NERETVA: Petar Kozina, Josip Radoš, Nikola Rodin, Domagoj Kuran, Bruno Jelavić (od 85. Frane Jerković), Mario Marić, Mile Pehar (od 80. Marin Tomas), Dario Ljubić, Eduard Raguž, Ante Bruno Zovko (od 62. Ivan Prskalo), Nikola Čupić (od 70. Ševko Okić). Trener: Armando Marenzi. 

25. travanj 2024 15:53