StoryEditorOCM
NogometŽDRIJEB ŽUPANIJSKOG KUPA

Neretva još ne zna protiv koga kreće u obranu trofeja, finalist dočekuje peterostrukog pobjednika, evo svih parova te svih dosadašnjih pobjednika!

Piše Tonči Vlašić
6. veljače 2023. - 18:19

Održan je ždrijeb Županijskog kupa, obaveznog natjecanja za sve osim za članove najnižeg ranga, Druge županijske lige, ali i neki od njih su se prijavili: Omladinac, BŠK Zmaj, Ponikve, Faraon, Enkel i NA Libertas, dakle, šest od ukupno deset.

Plus, igraju Jadran Luka Ploče, koji je naš jedini predstavnik u jedinstvenoj Trećoj ligi, i to je lider. Zatim su tu tri četvrtoligaša: Neretvanac, Neretva i GOŠK Dubrovnik 1919., te ukupno dvanaest županijskih prvoligaša: Hajduk 1932., Žrnovo, Jadran Smokvica, Orebić, ONK Metković, Maestral, Gusar, Župa dubrovačka, Croatia, Konavljanin, Sokol i Slaven.

FINALNA UTAKMICA 2022,

Prošle godine Neretva je osvojila Županijski kup, i to je u finalu dobila s 5:2 u Smokvici domaći Jadran 1929., kojem je to najveći uspjeh. Metkovci su nakon 19 godina osvojili pokal. Čekali su od 2003. godine na svoj četvrti trijumf. Prva dva su osvojili 1998. te 1999. godine.

Neretva je u pretkolu Kupa Hrvatske poražena od Grobničana kod kuće 2:0.

 

image

Hrvatski kup, pretkolo: Neretva - Grobničan

Tonči Vlašić/

I dalje se prvo igra po nogometnim centrima, a njih su četiri. Pobjednici svakog plasirat će se u završnicu Županijskog kupa, u polufinale. Od početka do finala igra se jedna utakmice.

U Nogometnom centru Korčula Lastovo igra pet klubova: Hajduk 1932. dočekuje Žrnovo u pretkolu. Pobjednik će u 1. kolu, tj. polufinalu ugostiti Omladinac. Drugi polufinalni par je ogled Jadrana 1929. i BŠK Zmaj u Smokvici.

U Nogometnom centru Pelješac su tri kluba. Ponikve dočekuju Orebić u pretkolu, a tko bude bolji ugostit će Faraona u 1. kolu, tj. u finalu.

U Nogometnom centru Dolina Neretve nastupa šest klubova. U pretkolu se sastaju ONK Metković – Maestral, te Jadran Luka Ploče – Neretvanac. Neretva i Gusar su slobodni. Nakon što se odigraju pretkola, bit će ždrijeb 1. kola, tj. polufinala centra.

U Nogometnom centru Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle nastupa osam klubova. Parovi četvrtfinala su Enkel – Sokol, GOŠK Dubrovnik 1919. – NA Libertas, Konavljanin – Croatia, te Slaven – Župa dubrovačka.

SVI OSVAJAČI ŽUPANIJSKOG KUPA

Po pet puta trofej su osvajali Neretvanac i BŠK Zmaj, po četiri puta Neretva, Konavljanin i Jadran Luka Ploče, tri puta GOŠK, dva puta Hajduk Vela Luka, te po jednom Slaven i GOŠK Dubrovnik 1919. 

 

19. travanj 2024 22:08