StoryEditorOCM
NogometPRETKOLO KUPA HRVATSKE |

NEKA BUDE KAO ŠTO JE BILO PRIJE ŠEST GODINA Milan Petrović odredio sastav koji će od 16 sati istrčati protiv BSK-a!

Piše Tonči Vlašić
9. rujna 2020. - 11:10
Sedma serija penala u finalu Županijskog kupa - Neretva nije, a GOŠK Dubrovnik 1919. je pogodio foto: Tonći Plazibat/CROPIX
Dva puta je dubrovački nogomet, i to oba puta GOŠK, uspio proći pretkolo Hrvatskog kupa od čega je prvi put to izborio za zelenim stolom jer je suparnik (Jedinstvo Omladinac Nedešćina) odustao od nastupa u zadnji tren (sezona 2012./13.), a drugi put je slavio dvije sezone poslije kad je na Lapadu dobio s 3:0 Suhopolje.

Baldo Cicijelj u 19., Domagoj Torbarina u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, te Ante Kovačić u 74. minuti iz kaznenog udarca su pogađali mrežu gostiju. Milan Petrović je i tada, a i danas je, na klupi dubrovačkog sastava, a od sastava koji je tad počeo utakmicu, petorica su još uvijek u dresu dubrovačke momčadi (Dalibor Kristić, Domagoj Torbarina, Domagoj Veraja, Ivo Caput i Baldo Cicijelj). Tad su još osim strijelca trećeg pogotka, Ante Kovačića, igrali Kristijan Bandalo, Hasan Kacić, danas šef struke mlađih uzrasta GOŠK Dubrovnika 1919., Vlaho Grbešić, Antonio Dragić, Niko Škugor, Ivan Bajić, Pero Opušić i Stjepko Begušić.

GOŠK je nakon te pobjede dobio u 1. kolu, šesnaestini finala Pomorac iz Kostrene na Lapadu sa 7:0 (gosti su došli s juniorima), a nakon toga je poražen kod kuće od europske Rijeke s 3:0.

Nakon pobjede bez igre protiv Jedinstvo Omladinac Nedešćina prije osam godina GOŠK je preko Šibenika, Nedelišća stigao do četvrtfinala i dvije utakmice protiv zagrebačke Lokomotive, prvoligaša, koji je u 180 minuta igre slavio sa samo 1:0 (Andrej Kramarić u prvoj utakmicu odigranoj u Dubrovniku, dok je na Maksimiru završilo bez pogodaka, a tu je dubrovački sastav imao u nastavku utakmice prilika i prilika...).

GOŠK-u je to bio najveći uspjeh. Dubrovnik je pak tri puta početkom 90-ih igrao u četvrtfinalu. Dva puta kao prvoligaš (Inker 1:1 kod kuće i poraz 1:0 u Zaprešiću, te Hajduk poraz 1:0 u Splitu, te 0:0 u Dubrovniku) i jednom kao drugoligaš (HAŠK Građanski - 1:1 u Dubrovniku i poraz 3:0 u Maksimiru). Dubrovnik je godinama bio nositelj u Kupu Hrvatske te kao takav nikad nije igrao u pretkolu, već je natjecanje u Kupu počinjao u šesnaestini finala. GOŠK je prvi put u pretkolu igrao 2004. te ispao (poraz u gostima od Crikvenice), a ukupno je u pretkolu nastupio tri puta.

image
Tako je bilo u finalu Županijskog kupa: GOŠK Dubrovnik 1919. poveo je protiv Neretve pogotkom Iva Caputa u 5. minuti. Na kraju 1:1, a na penale bolji dubrovački sastav foto: Tonći Plazibat / CROPIX


Udružene snage, GOŠK Dubrovnik 1919., prvi put igraju pretkolo, i to ove srijede, 9. rujna. Gost na Lapadu je BSK Bijelo Brdo, drugoligaš. Ukoliko nakon 90 minuta igre ne bude pobjednika – produžetci, a ako ni nakon dodatnih pola sata igre ne bude pobjednika, putnika u šesnaestinu finala Hrvatskog kupa odlučit će udarci s jedanaest metara.

Loša epidemiološka situacija je razlog što je donesena odluka da se sve utakmice Hrvatskog kupa igraju bez prisustva gledatelja.

Milan Petrović, trener GOŠK Dubrovnika 1919., odredio je već početnih jedanast za ogled protiv BSK-a: Dalibor Kristić će biti na vratima, četvorica u zadnjoj liniji su: Luka Matić, Domagoj Torbarina, Toni Žile i Marin Sršen, zatim u sredini Šimun Horvat, Anel Topuzović i Ante Ivanišević, te naprijed Baldo Cicijelj, Ivo Caput i Antonio Smrdelj.

Utakmica pretkola Hrvatskog kupa između trećeligaša GOŠK Dubrovnika 1919. i drugoligaša BSK-a (Bijelo Brdo) počinje na lapadskom travnjaku u 16 sati.
20. travanj 2024 00:59