StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI NOGOMETNI KUP: OPUZENCI DOMAĆINI PRVOLIGAŠU, DUBROVČANI GOSTI DRUGOLIGAŠA

Naš(i) u osmini finala?

21. rujna 2016. - 11:33

Jučer su prošli sve nositelji. Niti jedan se nije poskliznuo. Šibenik je dobio Međimurje u Čakovcu u zadnjoj minuti produžetka, Cibalia je produžetak u Samoboru dobila sa čak 5:0, Inter je u sudačkoj nadoknadi dobio u gostima BSK, Lokomotiva je na Krku slavila s pogotkom razlike, eto tek je Dinamo u predgrađu Pule s 5:0 dobio Veli Vrh. Dakle, nije da nije bilo nezanimljivo.

Danas se igra preostalih jedanaest utakmica 1. kola Kupa Hrvatske. U dvije nastupaju naši županijski klubovi, hrvatski trećeligaši s juga, Neretvanac i GOŠK Dubrovnik 1919.

Opuzenci nisu nositelji te su domaćini, i to prvoligašu Istri 1961. U Dolini Neretve je dolazak prvoligaša na Podvornicu glavna sportska tema. Dubrovčani su nositelji i kao takvi gosti, ali drugoligaša Rudeša, koji na početku nove sezone baš dobro stoji na terenu. Rudeš s klupe vodi Igor Bišćan. Ne može se reći kako je momčad Franja Domića u ulozi favorita, budući je nositelj, ali nema predaje. Naprotiv. Dobro su odigrali ove sezone na strani obje utakmice bez obzira što su prvu izgubili (RNK Zmaj u Makarskoj 2:0), a tek drugu dobili (Orkan u Dugom Ratu s 3:0). U Makarskoj su se dobro, dobro ispromašivali. U Dugom Ratu nisu. Protiv Rudeša teško je očekivati kako će imati 'sto i jednu' priliku za pogodak, kao što je to bilo u Makarskoj i Dugom Ratu...

U Kupu Hrvatske, u zadnjih desetak sezona, najdalje je dogurao Konavljanin iz Čilipa (2006./07.). Sekunde su ga dijelile od polufinala. Ali, Rijeka je tada pogotkom vratara Dragana Žilića u sudačkoj nadoknadi spriječila senzaciju, najveće iznenađenje u povijesti natjecanja (nikad trećeligaš među četiri). GOŠK 1919. je zadnji iz naše Županije prošao šesnaestinu finala Hrvatskog kupa (2014./15.), ali potom Rijeka te dalje nije mogao. Sezonu prije toga BŠK Zmaj je zaigrao u osminifinala Kupa Hrvatske (2013./14.), a onda je i njega čekala Rijeka...

Utakmice šesnaestine finala Kupa Hrvatske u sezoni 2016./17. (Neretvanac - Istra 1961., Rudeš - GOŠK Dubrovnik 1919.) počinju ove srijede, 21. rujna u 15.30 sati.

19. travanj 2024 01:54