StoryEditorOCM
NogometFESTA NOGOMETA

NA TERENU KRAJ CRKVE SVETOG MIHAJLA Mali Vlaho - velika radost!

Piše Tonči Vlašić
15. veljače 2020. - 16:00
Na ideju je došao Pero Matić. Objeručke je prihvatio don Robert Čibarić, župnik župe svetog Mihajla. Uključili su se potom i drugi, te je sve bilo spremno za početak turnira na male bare na terenu kraj crkve svetog Mihajla. Turnir se trebao igrati krajem 2019. godine, ali vremenske (ne)prilike im tad nisu išle na ruku, te je odigran početkom veljače, 7. i 8. veljače, a kako je 'upao' u dane proslave feste svetog Vlaha, zaštitnika Grada, ne čudi naziv turnira -'Mali Vlaho'.

'Mali' u nazivu nije bio zbog malih bara, već zbog činjenice kako je organiziran za mališane, djecu rođenu 2010., 2011. i 2012. godine, a bilo je i mlađih. Trčala su dubrovačka djeca, i ne samo dubrovačka, za loptom puna dva dana, od jutra do mraka. Ukupno je nastupilo 19 ekipa, odigrano je 'bulikan' utakmica, sudio je Nikola Mage, a svaki dobar potez, svaka obrana vratara, te, naravno, svaki pogodak, nagrađen je velikim pljeskom. Pljeskali su članovi obitelji malih nogometaša i nogometašica, njihovi prijatelji... , koji su se 'natiskali' uokolo igrališta.

Na kraju, sama završnica se igrala pod reflektorima, najviše uspjeha imao je DU Talent, koji je slavio u sva tri uzrasta, u sva tri finala, a u jednom, najstariji – rođeni 2010. i mlađi, njegove dvije ekipe su igrale u finalu.

Redom, u turniru rođeni 2012. godine i mlađi DU Talent je u finalu dobio Župu dubrovačku, dok je u utakmici za treće mjesto druga ekipa DU Talenta na penale dobila drugu ekipu Župe dubrovačke. U turniru rođeni 2011. i mlađi DU Talent je u finalu dobio GOŠK Dubrovnik 1919., dok je treća bila Župa dubrovačka, koja je dobila Školu nogometa Božo Broketa.  I na kraju turnir rođeni 2010. godine i mlađi: prva ekipa DU Talenta je u finalu dobila drugu ekipu DU Talenta, a Župa dubrovačka je utakmici za treće mjesto dobila GOŠK Dubrovnik 1919.

- Želja je svih da ovaj turnir, na radost najmlađih, postane tradicija – poželio je Pero Matić. 
16. travanj 2024 09:26