StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI KUP

Mogu li kao kadeti nadmašiti uspjeh koji su ostvarili kao pioniri? GOŠK Dubrovnik 1919. na putu za Karlovac, Hasan Kacić: ‘Ne mislimo sad stati!’

Piše Tonči Vlašić
7. ožujka 2023. - 15:59

Roko Vuletić, Luka Galić, Periša Čagalj, Pero Koprivec, Jakov Trković, Antonio Đivanović, Antonio Lučić, Zlatan Kacić, Vlaho Prebisalić, Antoan Kušar, Đivo Dabo, Marino Vukša, Filip Obradović, Maro Letunić, Ivan Oberan, Toma Bašica, Arijan Đuderija i Karlo Čupić – to je osamnaest igrača, koji su pod vodstvom trenera Hasana Kacića, predstavnika kluba Matea Kristića i voditelja škole Olivera Kljajića otputovali u Karlovac gdje ih sutra, u srijedu, 8. ožujka, čeka utakmice osmine finala Kupa Hrvatske za kadete protiv Elektre iz Osijeka.

Može li GOŠK Dubrovnik 1919. do svog najvećeg uspjeha? 

- Ova generacija je pod vodstvom Kljajića prije dvije godine igrala također repasaž nakon što je u finalu Središta poražena u Poljudu od Hajduka. Bilo je to tad u uzrastu pionira. Na istom stadionu, u Karlovcu, tad je igrala protiv vršnjaka Osijeka za plasman u četvrtfinale kupa. Hajduk i Osijek su tad bili dva vodeća sastava Prve hrvatske lige pionira – podsjetio je na taj uspjeh Hasan Kacić.

- Ovim mladićima je nastup u završnici Kupa nagrada za sve što su napravili. Odlična stvar za klub. Naravno, ne mislimo sad stati. Želja je potvrditi kako nismo slučajno među elitom, dohvatiti četvrtfinale, te se naći među osam najboljih u Hrvatskoj – dodao je trener kadeta GOŠK Dubrovnik 1919., koji su prvo osvojili Županijski kup, zatim izborili finale Središta Split. U odluci, tko će izravno u četvrtfinale, a tko će u repasaž, poraženi su sa samo 1:0 od Hajduka u Poljudu. Ne zaboravlja se kako su u posljednjim minutama imali priliku iz slobodnog udarca izjednačiti rezultat. Nisu uspjeli, ali su dobili pohvale za igru. Nahvalio ih je i legendarni nogometaš Ivan Gudelj, danas instruktor Hrvatskog nogometnog saveza.

- Da, odigrali smo dobro u gostima kod Hajduka, koji je lider Prve HNL kadeta. Nikad nije dobro kad izgubiš, Hajduk je u toj utakmice zasluženo pobijedio, a smo mi u većem dijelu utakmice bili ravnopravni. I upravo ta utakmica, ali i neke prethodne, ulijevaju nam nadu kako imamo priliku protiv Elektre, ali treba reći kako je naš suparnik također dobra momčad, koja je u finalu svog Središta poražena od prvoligaša Osijeka, te su, kao i mi, sad u repasažu. Elektra je po meni poput Adriatica, kluba iz okolice Splita, koji odlično radi s mlađim uzrastima. Elektra je prva u svojoj ligi, svom Središtu. Dakle, i oni su, kao i mi, drugoligaši. Nema sumnje kako i oni stižu sa željom izboriti četvrtfinale – dodao je Kacić.

image

Hasan Kacić, Oliver Kljajić i Mateo Kristić (GOŠK Dubrovnik 1919.)

Tonči Vlašić/

Već se zna, pobjednik će u četvrtfinalu biti gost Slaven Belupa u Koprivnici. Tri preostala para četvrtfinala se već znaju: Osijek – Dinamo (Zagreb), Rudeš (Zagreb) – Hajduk (Split), te Orijent (Rijeka) – Varaždin. Pogled na trenutnu tablicu Prve hrvatske lige kadeta, a uzimajući u obzir tko je u četvrtfinalu kupa: 1. Hajduk 49 bodova, 2. Osijek 48 bodova, 3. Dinamo Zagreb 46 bodova, 5. Varaždin 26 bodova, 8. Slaven Belupo 23 boda, te 11. Rudeš 19 bodova.

Tko će biti drugi drugoligaš u društvu šestorice prvoligaša među osam najboljih u Kupu Hrvatske? Utakmica GOŠK Dubrovnik 1919. – Elektra igra se u srijedu, 8. ožujka, u Karlovcu, na Stadionu ‘Branko Ćavlović – Čavlek’ s početkom u 13 sati. Glavni sudac je Darko Jurčević iz Cetingrada, iz Karlovačke županije, zviždaljaka s utakmica Supersport Prve NL, drugog razreda.

24. travanj 2024 08:25