StoryEditorOCM
NogometGOŠK DUBROVNIK 1919. POČEO PRIPREME

Mnoge smo iznenadili. Ugodno. Ipak je većini naših igrača ova sezona prvi susret sa seniorskim nogometom – kazuje Madžar. Ima promjena, ima dogovorenih provjera

Piše Tonči Vlašić
16. siječnja 2023. - 15:11

Krajem prošlog tjedna su se okupili. Imali dva, tri uvodna treninga, a od večeras će krenut jače. Cilj im je dočekat što spremnije nastavak prvenstva, koji je u četvrtom razredu zakazan za 18. veljače. Na početku prvo o promjenama u sastavu. GOŠK Dubrovnik 1919. ima jedan odlazak i jedan dolazak.

- Anel Topuzović je zaključio igračku karijeru, a vratio se iz Župe dubrovačke Vlaho Capurso – rekao je Vedran Madžar, trener sastava s Lapada, te dodao: Razgovaramo s još nekoliko igrača, ali ne bih o imenima. Tek ako se postigne dogovor.

GOŠK Dubrovnik 1919. ima u planu odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Kako je većina dubrovačkog sastava u školskim klupama, ne bi se igralo radnim danima, već vikendom. Iz istog razloga je trening navečer pod svjetlima reflektora na umjetnoj travi terena u Gospinom polju.

Tko je zaboravio, na prste jedne ruke Madžar može nabrojati seniore. Ostali su juniori, a ima i kadeta. Takav GOŠK Dubrovnik 1919. je prvi dio zaključio na 12. mjestu prvenstvene tablice u konkurenciji 16 klubova. Ostvario je 5 pobjeda, 3 neodlučena rezultata i 7 poraza, postigao 14, a primio 20 pogodaka, te osvojio 18 bodova. To je osam bodova više od predzadnjeg Kamena, te deset više od zadnje Uranie, a samo bod manje od devete Sloge.

- Zadovoljan sam ostvarenim u prvom dijelu. Mnoge smo iznenadili. Ugodno. Ipak je većini naših igrača ova sezona prvi susret sa seniorskim nogometom – kazuje Madžar.

- Cilj je nastaviti razvijati se i u proljeće, napredovat iz kolo u kolo. Rezultatski, cilj je ostanak. Moj osobni cilj je pružiti ovim igračima i dalje priliku za razvitak, motivirati ih da ostanu u nogometu – dodao je trener GOŠK Dubrovnik 1919.

Prati Madžar što se događa na ostalim terenima južne skupine Treće hrvatske lige.

- Urania se pojačala, Kamen se posložio. Zadnje utakmice prvog dijela igrali su s juniorima. Neretva, koja ima dva boda manje od nas je dovela za trenera Gorana Proletu, te će učiniti sve da izbjegne začelje... Pojačale su se i Vodice, koje su u gornjem domu. Uglavnom, to su informacije koje sam čuo. Kako se bude bližio početak nastavka, tako će svakako biti puno toga jasnije.

Prvu pripremnu utakmicu GOŠK Dubrovnik 1919. odigrat će u subotu, 21. siječnja, na umjetnoj travi Gospina polja protiv Neretve (15 sati). Zatim, Metkovci organiziraju turnir za igrače do 21 godine, a kako njih ne nedostaje u dubrovačkom sastavu, i to će dobro doći za uigravanje.  

- Plan nam je osim toga odigrati još najmanje dvije utakmice. Protiv koga? Vjerujem kako ćemo to znati do kraja ovog tjedna – rekao je Madžar.

Na startu drugog dijela GOŠK Dubrovnik 1919. je gost makarskog Zmaja, a prvi gost mu stiže 25. veljače - Neretva. Potom ga čeka gostovanje kod Kamena, pa mu dolazi Sloga nakon čega slijede četiri uzastopna gostovanja (Uskok, Urania, Primorac iz Biograda i Vodice).

23. travanj 2024 21:13