StoryEditorOCM
NogometZAGREBAČKI PLAVI OSTVARILI DRUGU POBJEDU U SKUPINI EUROPA LIGE

Metkovci ‘uništili‘ Rapid: stariji je prvo pogodio za 1:1 pa potom povukao sjajan potez koji je donio 2:1, a mlađi je pred kraj potpisao konačnih 3:1

Piše Tonči Vlašić
4. studenog 2021. - 23:50

Zagrebački plavi su uzvratili Rapidu za poraz u Beču, čak su bili uspješniji nego austrijska momčad u prvoj utakmici, slavili su u Maksimiru pred 8.000 gledatelja s 3:1, i to nakon što je gost, koji je dobio prvu utakmicu s 2:1, poveo u 8. minuti. Međutim, vrlo brzo je Dinamo preokrenuo rezultat. Bruno Petković je bio najveći 'krivac' za to. Izjednačio je na 1:1 u 12. minuti. Tad se pljeskalo i Mislavu Oršiću, koji je odigrao dupli pas s Komnenom Andrićem, te pronašao 27-godišnjeg Metkovca.

Potom je u 34. minuti Petković povukao novi sjajan potez, 'izbacio' Bartola Franjića na lijevu stranu, koji je sjajno pronašao Andrića pred vratima Rapida – 2:1 za Dinamo, koji je pobjedu potvrdio u 83. minuti, i to je pogodio drugi Metkovac, 21-godišnji Josip Šutalo, stoper, kojem je to prvi pogodak u europskim kupovima.

Dinamo je tako drugoplasirani u skupini 'H' sa 6 bodova, te ukoliko u idućem kolu, pretposljednjem, savlada Genk kod kuće, osigurat će proljeće u Europskoj ligi. Genk ima 4 boda, Rapid je sad na posljednjem mjestu s 3 boda, dok je na vrhu West Ham s 10 bodova.

image
Bruno Petković u ogledu protiv Rapida
Damir Krajač/Cropix
image
Josip Šutalo
Damir Senčar/AFP
image
Josip Šutalo (Dinamo) nadvisio je Christophera Knasmullnera (Rapid)
Damir Krajač/Cropix
ONK METKOVIĆ, NERETVA...

Šutalo, rođen 2000. godine, ponikao je u Neretvi. Sa 14 godina otišao je u Dinamo. Kalio se u drugoj momčadi Dinama, te bio na posudbi u Istri 1961., a nastupao je za sve mlađe uzrasne reprezentacije Hrvatske. Stoper.

Petković, rođen 1994., karijeru je počeo u dresu ONK Metković, zatim Neretve, te s 13 godina krenuo put Maksimira... Bio u Italiji, vratio se u Dinamo prije tri godine. Igrao 19 puta za 'A' reprezentaciju Hrvatske i postigao 6 pogodaka. Bio je sudionik EP-a ove godine. Napadač, koji zna biti i razigravač. 

18. travanj 2024 03:19