StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI KUP |

MAT(IĆ) DRUGOLIGAŠA Lapad slavi prolaz dalje, te sad čeka: nek‘ nam dođe netko od velikih, bilo bi lijepo, Dinamo ili Hajduk....

Piše Tonči Vlašić
9. rujna 2020. - 17:55
Nije bilo druge nego ustati, te zapljeskat GOŠK Dubrovniku 1919., koji je sa 4:2 nadigrao drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda, te izborio plasman u šesnaestinu finala Kupa Hrvatske, i sad s nestrpljenjem čeka tko će mu doći u goste. Kako bi bilo lijepo u Dubrovniku vidjeti ili Dinamo, ili Hajduka, ili Rijeku, ili Osijeka...

Početak nije ukazivao kako će trećeligaš izbaciti drugoligaša. Bojan Gvozdenović je u 2. minuti imao mat situaciju za dovesti BSK u vodstvo, ali nije pogodio okvir gola. Tri minute poslije Ivo Caput je prvi zaprijetio gostima iz daljine. Zatim u 8. minuti odlično je Luka Mihaljević pronašao na prvoj stativi Gvozdenovića, ali opet napadač BSK-a ne pogađa. U 9. minuti zaprijetio je na drugoj strani Baldo Cicijelj, pa u 12. minuti Cicijelj bježi, pronalazi Anela Topuzovića, koji nije uspio osloboditi se čuvara. U 20. minuti pokušao je iz daljine Gvozdenović, ali opet ništa. I nakon svega toga prvi pogodak. Lopta je završila u mreži BSK-a. Igrala se 22. minuta. Udarac iz kuta za domaćina. U skoku pred golom BSK-a zagospodario je Luka Matić te pogodio za 1:0.

U 35. minuti već je 2:0. Caput je sjajno pronašao Cicijelja, koji 'lomi' svog čuvara, potom i Nikolu Ilinčića, vratara BSK-a.

image
1:0 Luka Matić (GOŠK Dubrovnik 1919.) protiv BSK-a (Bijelo Brdo) foto: Tonči Vlašić

image
2:0 Baldo Cicijelj (GOŠK Dubrovnik 1919.) protiv BSK-a (Bijelo Brdo) foto: Tonči Vlašić


BSK je u 53. minuti postigao prvi pogodak (Miran Horvat je ostao sam na 14, 15 metara, te poslao loptu prizemnim udarcem u malu mrežu). Domaćin je odgovorio niti dvije minute poslije. Opet je na pravom mjestu Matić, opet je bio najviši u skoku pred golom BSK-a, opet je tukao glavom, i opet je zatresao mrežu.

image
GOŠK Dubrovnik 1919. - BSK (Bijelo Brdo) foto: Tonči Vlašić


U 61. minuti trebao je, ali se nije oglasio sudac Marino Majstrović iz Splita. Nakon udarca Topuzovića jedan gostujući igrač je zaustavio udarac rukom u svom kaznenom prostoru, ali niti minutu poslije već je 4:1. Cicijelj je primio loptu u kaznenom prostoru drugoligaša, bio je okrenut leđima golu, tukao je iz okreta te pogodio lijevu stranu gola Ilinčića.

U 67. minuti drugi pogodak BSK-a. Alvarez je vratio nadu gostima, ali.... Do kraja nekoliko puta je odličan Dado Kristić, kapetan, vratar GOŠK Dubrovnik 1919.,. Zatim, u 87. minuti sjevnula je kontra domaćina, ali ništa od petog pogotka domaćina, kojem je i bez tog novog pogotka sve bilo super i sve za pet.

Gledali smo sadržajnu utakmicu, vidjeli smo šest pogodaka, još dosta prilika s jedne i druge strane. Domaćin je zaslužio pobjedu, koja će se pamtiti. GOŠK Dubrovnik 1919. je odigrao jedanaest utakmica u nizu bez poraza. Zadnji je doživio prije gotovo deset mjeseci, 23. studenog 2019. godine. Od tada samo pjesma u redovima dubrovačkog sastava, te potvrda kako ovaj sastav može, baš može. 

PRETKOLO HRVATSKOG KUPA
GOŠK Dubrovnik 1919. – BSK 4:2
DUBROVNIK
Igralište Lapad. Sudac: Marino Majstorović (Split), pomoćnici: Alen Jakišić (Solin) i Vice Vidović (Split), delegat: Vicko Bućan (Mravince).
Strijelci: 1:0 Matić (22), 2:0 Cicijelj (35), 2:1 Horvat (53), 3:1 Matić (55), 4:1 Cicijelj (61), 4:2 Alvarez (67)
GOŠK DUBROVNIK 1919: Kristić, Matić, Torbarina, Žile, Ivanišević, Horvat (od 56. Listar), Caput, Topuzović, Smrdelj (od 56. Uvodić), Cicijelj (od 89. Zadro), Sršen (od 65. Veraja). Trener: Milan Petrović.
BSK BIJELO BRDO: Ilinčić, Aleksić (od 75. Župan), Raguž, Majtanić, Muženjak (od 43. Horvat), Dabro, Dalić, Mihaljević (od 46. Alvarez), Mišić, Gvozdenović (od 61. Vuksan), Gagulić (od 46. Dubravac). Trener: Tomislav Steinbruckner. 


image
GOŠK Dubrovnik 1919. - BSK (Bijelo Brdo) foto: Tonči Vlašić

image
GOŠK Dubrovnik 1919. - BSK (Bijelo Brdo) foto: Tonči Vlašić

image
GOŠK Dubrovnik 1919. - BSK (Bijelo Brdo) foto: Tonči Vlašić

image
GOŠK Dubrovnik 1919. - BSK (Bijelo Brdo) foto: Tonči Vlašić

image
GOŠK Dubrovnik 1919. - BSK (Bijelo Brdo) foto: Tonči Vlašić
25. travanj 2024 09:39