StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Luda kuća: ‘vaš‘ Talijan Orsato je ‘mala beba‘ za ‘našeg‘ Meksikanca Ramosa, kažu Marokanci, te se žale FIFA-i, a onda svi iznenađeni tko sudi utakmicu za broncu

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2022. - 22:24

Svi pričaju o suđenju, ali ne lijepo. I kad je tako, nije dobro. Većina svijeta je nakon prvog polufinala u kojem je Argentina srušila naše snove o dugom uzastopnom finalu, udarala skupa s ‘Vatrenima‘ po Talijanu Danijelu Orsatu i njegovom suđenju, a na kraju je on ‘mala beba‘ poslije analize drugog poufinala u kojem je Francuska zaustavila Maroko. Meksikanac Cesar Ramos je svirao taj ogled, a Maroko je uputio službenu žalbu FIFA-i zbog te njegove svirke.

- Nije nam dosudio čak dva kaznena udarca! - viču Marokanci.

image

Daniele Orsato sudi, a žale se Luka Modrić i Ivan Perišić

Tom Dubravec/Cropix

Nama Orsato nije dosudio korner, pa je onda dosudio penal, ali na drugoj strani za Argentinu. I taj penal je sporan, ali do njega ne bi došlo da je svirao što je morao svirati.  

Orsatu nakon toga ni traga, ni glasa, dok se Ramos, tvrde marokanski mediji, oglasio na društvenim mrežama nakon što su mu, nema tko nije napisao sve i svašta.

Moji prijatelji, dragi marokanski narodu. Molim vas, budite strpljivi. Ako niste zadovoljni utakmicom, možete uložiti kolektivni prigovor putem Fifine stranice i utakmica se može ponoviti - navodno je napisao meksički sudac. 

I dok se Marokanci ne mire s porazom, dosta polemike je izazvala činjenica kako će utakmicu za treće mjesto između Hrvatske i Maroka suditi katarski sudac Abdulrahman Al-Jassim, koji je na SP-u u svom domu sudio do danas samo jednu jedinu utakmicu, i to ogled u 1. kolu između SAD-a i Walesa. Nama je uz to zanimljivo kako će u VAR sobi sjediti četiri Brazilci Claus, Back, Pires i Boschilia te Čileanac Julio Bascunan, koji je u toj istoj uloz bio i u prvoj utakmici Hrvatske i Maroka, koja je u skupini završila bez pogodaka.

Uz to zna se kako će finale između Argentine i Francuske u nedjelju svirati Poljak Szymon Marciniak, koji je do sad sudio samo dvije utakmice, i to po jednom svakom od sudionika finala. Naime, bio je sudac u skupini utakmice Francuska - Danska, te u osmini finala utakmice Argentina -  Australija.

Uglavnom, dvije su utakmice do kraja SP-a. Predzadnja se igra u subotu, 17. prosinca, od 16 sati po hrvatskom vremenu, a sastaju se Hrvatska i Maroko. Tko bude bolji, taj će doma s broncom oko vrata.

25. travanj 2024 05:39