StoryEditorOCM
NogometZAVRŠEN 8. NOGOMETNI TURNIR U SPOMEN NA NAJMLAĐEG POGINULOG BRANITELJA

LOKOMOTIVI MEMORIJAL 'JOSIP ZVONO' Domaćinu srebro, Hajduk dobio Župu dubrovačku za treće mjesto, igralo se i u spomen na Luku Tolja

8. prosinca 2019. - 16:34
Zagrebačka Lokomotiva je dobila u finalu GOŠK Dubrovnik 1919. sa 4:0 te je osvojila osmo izdanje memorijalnog nogometnog turnira za igrače do 16 godina 'Josip Zvono', koji se igrao u spomen na najmlađeg poginulog dubrovačkog branitelja, koji je poginuo na Pobrežju 17. listopada 1991. godine. Josip je bio rođen 13. studenog 1974. godine.

Splitski Hajduk, koji je u polufinalu izgubio 2:1 od Lokomotive, dobio je u utakmici za treće mjesto s 3:2 Župu dubrovačku od koje je prvog dana turnira sa 6:0 bio domaćin. Sva tri pojedinačna priznanja pripala su igračima pobjedničke momčadi: najbolji strijelac je Luka Iščić, najbolji vratar Ivan Kovač, a najbolji igrač Lukas Kačavenda. Pokale momčadima sudionicima turnira te najboljim pojedincima dodjeli su Marija i Josip Mišković, sestra odnosno neput pokojnog Josipa Zvono, te gradski pročelnik Dživo Brčić u ime pokovitelja turnira, Grada Dubrovnika.

Uoči utakmica za plasman memorijalnog turnira utakmicom između dječaka do 14 godina GOŠK Dubrovnika 1919. i Nogometne akademija Konavle, koja je završila bez pogodaka, na lapadskom travnjaku su se svi prisjetili i bivšeg igrača dubrovačkog kluba, koji je tragično nastradao sa 16 godina u prometnoj nesreći na Božić 2013. godine. Luka Tolj je posljednje utakmice odigrao nekoliko dana prije pogibje upravo na memorijalnom turniru 'Josip Zvono', tada drugom izdanju turnira. U ime organizatora turnira Hasan Kacić je uručio pokal u sjećanje na utakmicu Mireli Tolj, majci poginulog Luke,

Prije svih utakmica na lapadskom travnjaku ove nedjelje položeno je cvijeće i upaljene su svijeće na posljednja počivališta Josipa i Luke na groblju Boninovo.
GOŠK Dubrovnik 1919. i Župa dubrovačka
Pod vodstvom trenera Vedrana Madžara GOŠK Dubrovnik 1919. je igrao u sastavu: Ljudevit Pergjoni, Marin Marić, Ivan Grljević, Maro Đivić, Nino Gjaja, Toni Skurić, Franjo Matej Urlović, Ivo Vukić, Bruno Paviša, Nikola Čepo, Maro Vatović, Mario Dragičević, Ante Azinović, Luka Novak, Mihael Dabo, Roko Cvjetanović i Isan Kacić.

Župa dubrovačka je pod vodstvom Mladena Nikolića igrala u sastravu: Ivo Guljelmović, Kenan Omerović, Zlatko Tokić, Nikola Đuho, Antun Sebastian, Ivan Pleština, Petar Kuzman, Miho Galjuf, Martin Urban, Luka Ivanković, Ivo Jovanović, Ante Baldo Bender, Borna Brčić, Ante Nikolić, Toni Lonac, Marin Brković i Džoni Protić.

18. travanj 2024 00:58