StoryEditorOCM
NogometPOLA STOLJEĆA |

LIJEPO IME ŽUPA, ŽUPA, BOG JE ŽIVIO! Astarea je 1971. godine zaigrala protiv Jadrana iz Ljute, tako je počelo, a sad na Tarantelu stižu....

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2021. - 23:17

Zaigrat će u subotu, 23. listopada, u 16 sati u Čibači veterani Župe dubrovačke i Konavala. Na taj jedan, kako kažu, skroman način prisjetit će se Nogometni klub Župa dubrovačka svoje prve službene utakmice, koja je odigrana prije 50 godina, točnije, 17. listopada 1971. godine. Klub se tad zvao Astarea, a igrao je protiv Jadrana iz Ljute u 1. kolu Općinske lige, te pobijedio kod gost s 8:3!

Igralište Jadrana u Ljutoj bilo je ujedno domaći teren Astarei. Naime, početkom 70-ih na podučju Župe dubrovačke nije bio niti jedan nogometni teren koji je zadovoljavalo potrebe odigravanja utakmice, te je prvih godina postojanja klub bio domaćin u Konavlima, u Ljutoj.

image
Dubrovački vjesnik, listopad 1971. godine - prvo spominjanje Nogometnog kluba Astarea
Dv

Povodom obilježavanja 50. godina kluba, Uprava je uputila poziv svim svojim bivšim igračima, članovima uprave, sponzorima, te prijateljima Nogometnog kluba Župa dubrovačka da dođu na utakmicu, a posebno osnivačima kluba uz napomenu kako svi moraju imati važeću potvrdu o cijepljenju, te se pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

- Zbog nemogućnosti organiziranja većeg okupljanja odlučeno je druge svečanosti povodom 50. godina osnutka kluba održati kada epidemiološke mjere to budu dozvoljavale – ističe se u priopćenju Nogometnog kluba Župa dubrovačka, koji je počeo s prikupljanjem arhivske građe s ciljem izrade klupske monografije.

image
Grb Nogometnog kluba Župa dubrovačka

- Molimo sve bivše igrače i članove kluba za pomoć. Ukoliko imajte fotografije, novinske članke ili neku drugu dokumentaciju to nam možete dostaviti na našu e-mail adresu nk.zupadubrovacka@gmail.com ili osobno u tajništvo kluba kako bi isto mogli kopirati i(li) skenirati – poručili su iz kancelarije Nogometnog kluba Župa dubrovačka.

U povijesti kluba stoji kako se klub zvao Astarea do 1979. godine, a od tad nosi ime Župa dubrovačka. 

20. travanj 2024 05:02