StoryEditorOCM
NogometKUP KADETA SREDIŠTA SPLIT

Legendarni Ivan Gudelj: ‘Hajduk je bolji, i bio je bolji u finalu, ali GOŠK Dubrovnik je bio pun energije, dobro je stajao, te zaslužuje sve čestitke!‘

Piše Tonči Vlašić
1. veljače 2023. - 17:40

Hasan Kacić je odličan trener. Njegova momčad je u finalu bila izuzetno motivirana. Odigrala je odgovorno i vrlo dobro. Hajduk je iskoristio jedan pad koncentracije sredinom drugog poluvremena, te stigao do pogotka. Imao je još neke prilike, ali isto tako dubrovačka ekipa je na kraju imala slobodni udarac koji je mogao donijeti izjednačenje. GOŠK Dubrovniku je nedostajao zadnji pas. S tim kvalitetnim zadnjim pasom bi njegove poluprilike bile prave prilike za pogodak. Sve skupa, Hajduk je bolji, i bio je bolji u finalu, ali GOŠK Dubrovnik je bio pun energije, dobro je stajao, te zaslužuje sve čestitke – istaknula je hajdukova legenda Ivan Gudelj, danas glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Središta Split.

Na pomoćnom igralištu Poljuda odigrano je finale Hrvatskog nogometnog kupa Središta Split za kadete. Hajduk je s 1:0 pogotkom Matea Lekaja u 64. minuti svladao GOŠK Dubrovnik 1919., koji, budući najjužnija regija daje dva predstavnika u završnici Kupa Hrvatske, ima još jednu priliku izboriti prolaz dalje.

- Ova generacija je prije dvije također igrala protiv Hajduka finale Središta, a nakon poraza razigravala protiv Osijeka za četvrtfinale. Izgubila od Osijeka u Karlovcu. Hajduk i Osijek su u to vrijeme bili u najvećem rangu, Prvoj hrvatskoj ligi za pionire, te vodeći sastavi lige. Kadeti Hajduka su danas uz Dinamo vodeći sastav Prve hrvatske lige – istaknuo je Hasan Kacić, trener kadeta GOŠK Dubrovnika 1919.

U odnosu na taj sastav od prije dvije godine GOŠK Dubrovniku 1919. nedostaju prije svega Dominik Tolja, koji je danas bio u dresu splitskog Hajduka, te igrao protiv svojih. Zatim, Frano Vlašić, koji je u dresu Sesveta prvi strijelac Prve hrvatske lige za kadete, a od nedavno je i reprezentativac…

image

Finalna utakmica Kupa HNS Središte Split: Hajduk - GOŠK Dubrovnik 1919. 1:0

Tonči Vlašić/

Dubrovačka momčad je u Poljudu zaprijetila u završnici prvog poluvremena, imala na kraju slobodan udarac s vrha kaznenog prostora. Maro Letunić je ciljao donji lijevi kut gola Raula Bezeljaka, vratara Hajduka, koji je krajnjim naporom odbio loptu u korner. Pamti se i udarac glavom Antonia Đivanovića 15-ak minuta prije kraja. Prije toga Marino Vukša, koji je branio drugo poluvrijeme, zaustavio je nekoliko pokušaja Hajduka. Dva puta je Hajduk zatresao okvir gola. Roko Vuletić je bio na vratima GOŠK Dubrovnik 1919. prvo poluvrijeme. U startnih jedanaest bili su još Nerio Didić, Đivo Dabo, Antoan Kušar, Ivan Oberan, Antonio Đivanović, Antonio Lučić, Zlatan Kacić, Vlaho Prebisalić, Maro Letunić i Filip Obradović. U nastavku su igrali i Periša Čagalj, Toma Bašica, Pero Koprivec, Arijan Đuderija, Maroje Crnjak i Luka Galić. Kaciću je na klupi pomagao Mateo Kristić. Inače, GOŠK Dubrovnik 1919. je član drugog razreda. Igra u najvećem rangu Središta Split.

image

Finalna utakmica Kupa HNS Središte Split: Hajduk - GOŠK Dubrovnik 1919. 1:0

Tonči Vlašić/

- Kad govorimo o pionirima, kategoriji koja je prije kadeta, ova naša regija, tj. Središte Split je na zadnja četiri turnira, najvažnije akcije Hrvatskog nogometnog saveza, tri puta bila prva i jednom druga. Hajduk je uvijek činio i čini okosnicu selekcije našeg središta, a igrači, koji bi bili priključeni iz drugih klubova, teško bi nešto napravili. Danas to nije slučaj, danas imamo igrače iz Dubrovačko-neretvanske županije, koji također doprinose uspjehu Središta, te zbog toga čestitke svim instruktorima i trenerima na čelu s profesorom Jozom Bebićem. Imali smo razgovora s vodstvom Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije na čelu s Blažom Pezom. Nadamo se još većoj podršci ovom projektu, koji je odličan. Kad spominjem profesora Bebića, ne mogu ne spomenuti Igora Gudelja, Hasana Kacića, Matu Borovca… Kvaliteta igrača iz Dubrovačko-neretvanske županije se podigla. Ovo finale kupa za kadete to potvrđuje. Još jedanput pohvale GOŠK Dubrovniku jer je odigrao kvalitetnu utakmicu protiv Hajduka, pružio mu odličan otpor, te imao priliku izjednačiti rezultat. Mene veseli kad vidim napredak i u Dubrovniku, te cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji – naglasio je Ivan Gudelj.

image

Plaketa za drugo mjesto GOŠK Dubrovniku 1919., preuzeo je kapetan Ivan Oberan, desno Ivan Gudelj

Tonči Vlašić/

USKORO SLIKOVNICA FINALA

20. travanj 2024 17:21