StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

Konavljanin na Opušićev pogon

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
3. listopada 2016. - 12:40

Postigao je oba pogotka za Konavljanin u remiju protiv Jadrana 1929., prvoj utakmici kod kuće. Bilo je to na startu nove sezone, a sad je u drugoj utakmici kod kuće opet potpisao oba, ali ovaj put za 2:1 pobjedu, i to, ni manje, ni više, nego protiv Gusara iz Komina, koji je u Čilipe stigao u ulozi lidera, bio vodeća momčad lige nakon 3. kola.

Pero Opušić je na učinku od četiri pogotka te je napadač Konavljanina vodeći strijelac Prve županijske lige, trenutno vlasnik trofeja Dubrovačkog vjesnika. Opušić vodi ispred Josipa Zadra, napadača Croatije, Ante Kovačića (Župa dubrovačka) i Darka Jerkovića (Maestral), koji su postigli po 3 pogotka.

Međutim, još uoči 4. kola reagirali su iz Gabrila: njihov Josip Zadro je postigao 4 pogotka, a ne 3. On je, a ne Petar Matana, koji je upisan u zapisnik, ističu, bio strijelac drugog pogotka u Potomju u 2:2 remiju protiv Grka u 1. kolu (prvi pogodak za Croatiju postigao je tada Vlaho Grbešić. Croatia je vodila s 2:0 nakon prvog poluvremena). Zadru su službeno upisana dva pogotka, koja je postigao u 6:0 domaćoj pobjedi protiv Omladinca s Lastova te pogodak u 2:2 remiju u gostima protiv Hajduka 1932.

Dubrovački vjesnik ne može ispravljati službene dokumente, u ovom slučaju zapisnik s utakmice. Može tek ovim putem upozoriti službene osobe, delegate, ali i predstavnike klubova, koji potpisuju zapisnike da obrate pozornost na unesene podatke.

Konavljanin je protiv Gusara stigao do prve pobjede u novoj sezoni (momčad iz Čilipa je bila u 3. kolu slobodna, ima pobjedu, remi i poraz, i to je izgubila u 2. kolu u Žrnovu od istoimenog domaćina s 2:0). Na svom kontu Konavljanin ima 4 boda, ima sa 4 pogotka i vodećeg strijelca lige (Pero Opušić je postigao sva četiri pogotka za Konavljanin ove sezone), a zanimljivo, prošle sezone je baš napadač Konavljanina bio najbolji strijelac lige (Goran Šorgić, koji je sad član Orebića, a kojeg bi Konavljanin vrlo rado opet želio vidjeti u svojim redovima).

U 5. kolu Konavljanin je gost Maestrala, potom na Šupjaku stiže (opet) lider, Župa dubrovačka. Nakon toga momčad trenera Maria Matića putuje u Potomje gdje je čeka ogled s Grkom. Zatim stiže Omladinac, pa ide Hajduku 1932. na Moćni laz. U 10. kolu igra se susjedski derbi na Šupjaci (gost Konavljanina je Croatia). U predzadnjem kolu prvog dijela Konavljanin ide na Grudu (Slaven), a u zadnjem dočekuje ONK Metković. Što dalje od dna - prvenstveni je cilj Konavljanina ove sezone.

25. travanj 2024 07:07