StoryEditorOCM
NogometDVOSTRUKO SLAVLJE

Konavljanin Mateo Čupić i Dubrovčanin Marin Tapalović nakon prvenstva osvojili sa splitskim Hajdukom i pionirski Kup Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
3. svibnja 2023. - 16:12
Uspjeh u Rijeci - Lukša Jakobušić i Boro Primorac, te Mateo Čupić i Marin TapalovićCropix i Duje Biuk/HNK Hajduk

Hajduk je prvo dobio Osijek s 3:1 u finalu Kupa Hrvatske za kadete, a nakon toga su na travnjaku riječke Krimeje, u domu Orijenta, i pioniri Hajduka svladali vršnjake Osijeka, te su i oni osvojili Kup. I pioniri Hajduka su u finalu postigli tri pogotka, ali nisu dozvolili niti jedan Osijeku.

Pioniri splitskih ‘Bilih‘ su tako ove sezone osvojili duplu krunu, a tom uspjehu, koji se čekao više od desetljeća, doprinijela su i dvojica dječaka sa samog juga Hrvatske, Dubrovčanin Marin Tapalović i Konavljanin Mateo Čupić, koji su ponikli u GOŠK Dubrovnik 1919. odnosno u Nogometnoj akademiji Konavle.

Potonji, Čupić, sutra će, 4. svibnja, proslaviti 15. rođendan, igrao je od prve minute finala. Spriječio je vodstvo Osijeka u 2. minuti, blokirao pokušaj Mateja Gagulića, kapetana Osijeka… Sva tri pogotka pioniri Hajduka su postigli početkom nastavka. Tapalović, pet mjeseci mlađi od Čupića, nije nastupio u finalu, ali jest u svim prethodnim utakmicama, onim u Središtu Split, zatim i protiv Rijeke u četvrtfinalu završnice, te protiv Dinama u polufinalu....

Pionirima i kadetima na uspjehu čestitao je čelni čovjek Hajduka, Župljanin Lukša Jakobušić, koji je oba finala na Krimeji pratio skupa s Borom Primorcem, šefom hajdukove Akademije. Svi skupa su poželjeli da i prva momčad u Rijeci, 24. ovog mjeseca, bude uspješna u finalu kupa protiv Šibenika.    

19. travanj 2024 08:58