StoryEditorOCM
NogometHALO, ISTANBUL! |

KOLO JE MANJE DO KRAJA, ALI JE I BOD MANJE ZAOSTATKA Tomislav Glumac u borbi za Super ligu: ‘Težak je zadatak, ali se nećemo predati!‘

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2021. - 22:21
Tomislav Glumac iz dana kad je bio član RNK Split s kojim je igrao Prvu HNL, te u Europi, a iz kojeg je početkom 2015. otišao u Tursku, te postao (prvo) članom BalikesirsporaVladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Kolo je manje do kraja, ali i bod je manje zaostatka Umraniyespora u odnosu na šestog, posljednjeg koji će razigravati s trojicom iznad sebe za mjesto u većem rangu, kojeg će izravno izboriti dva najbolja. Izraženo u brojkama - osam kola je do kraja, 24 boda su u igri, a Umraniyespor ima devet bodova manje od Altinordua, koji je šesti.

- Igramo stvarno dobro ovaj drugi dio sezone – na prvu će Tomislav Glumac, nogometaš iz Mokošice, nakon 1:0 gostujuće pobjede protiv Tuzlaspora, sastava koji je do jučer bio na šestom mjestu s deset bodova više od Umraniyespora.

- Ovako, na prvu, teško je stići taj zaostatak mada Altinordu do kraja igra sa svim sastavima iz gornjeg doma, a mi do kraja sa svima iz donjeg doma. Prije tri kola smo igrali kod Altinordua, te izgubili iz penala u zadnjoj minuti. Tek se sad vidi koliko bi nam taj bod značio...

Prevedeno, Urmaniyesporu bod više, a Altinordu dva boda manje. Sad bi razlika bila samo šest bodova, međutim, nema plakanja, kao što se sad ne treba vraćat ni na prvi dio prvenstva kad su Glumac i ekipa prosuli dosta, dosta bodova. Ali, ne smije se zaboraviti kako je tad korona upala u svlačionicu, te je Urmaniyespor jedva uspijevao složit jedanaestoricu za počet utakmicu...

Uglavnom, Glumac ne zna za poraz već sedam kola. Njega naime nije bilo u porazu 1:0 kod Altinorda zbog kartona, ali računajući i taj poraz – jedini u zadnjih osam utakmica - Urmaniyespor je osvojio 17 od 24 boda (pet pobjeda i dva remija), i to se tri puta s puta vraćao kući pjevajući, i svaki tri puta je slavio kod sastava koji je u tom trenutku držao jednu od šest vodećih pozicija.

- Rezultati potvrđuju kako igramo stvarno dobro u zadnje vrijeme – ponovit će Glumac, glavni čovjek obrane drugoligaša iz Istanbula, koji je ove sezone postigao i dva pogotka.

Iduće kolo Glumac dočekuje Balikesirspor, klub za koji je igrao punih pet godina, a iz kojeg je početkom 2020. stigao u Urmaniyespor. Glumac je imao čast nositi kapetansku traku u Balikesirsporu, a sad je opet bio u ulozi kapetana i u Urmaniyesporu.

Za Balikesirspor je odigrao 129 utakmica i postigao 5 pogodaka, za Urmaniyespor 36 utakmica i 4 pogotka. Kad je stigao u Balikesirspor igrao je u najvećem rangu, Super ligi, te ispao u niži rang. Hoće li s Urmaniyesporom napraviti suprotno?

- Težak je zadatak, teško je u osam kola nadoknaditi devet bodova zaostatka, ali se nećemo predati. To je sigurno – poručio je iz Istanbula Glumac nakon što je ovog ponedjeljka, 15. ožujka, zaključeno 26. drugoligaško kolo, te postalo jasno kako im šesti bježi devet bodova, bod manje nego nakon 25. kola. 

20. travanj 2024 12:05