StoryEditorOCM
NogometZAVRŠEN MEĐUNARODNI NOGOMETNI TURNIR 'TALENT CUP ŽUPA DUBROVAČKA'

KIŠA I SUNCE, SUZE I RADOST Tri dana utrke za 'bubamarom'

2. svibnja 2017. - 15:37

U subotu, prvog dana turnira padala je kiša, bilo je povremeno i pljuska, ali se igralo. Potom, drugog dana vedro i vjetrovito, a zadnjeg, trećeg dana turnira sunce. Čak se tražilo mjesto u hladu. Ukratko to su vremenske (ne)prilike tijekom četvrtog izdanja međunarodnog nogometnog turnira Talent Cup Župa dubrovačka, koji je u Čibači počeo u subotu, 29. travnja i zaključen u ponedjeljak, 1. svibnja.

Organizatori, Nogometni klub Župa dubrovačka i Nogometna škola Astarea, okupili su ove godine sastave iz šest država, njih gotovo četrdeset. Stigli su iz Švedske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Albanije i Hrvatske. U tri radna dana odigrano je na tri terena više od 90 utakmica. Za 'bubamarom' je trčalo više od četiri stotine mališana. Igralo se u četiri uzrasne kategorije.

Na kraju utakmica je bilo svega, baš kao što je bilo i vrijeme u tri dana turnira. Poraženi nisu uspjeli sakriti (kišu) suza, pobjednicima nije silazio osmijeh s lica. Međutim, brzo se i kod poraženih popravilo raspoloženje. Nakon posljednje utakmice turnira pljeskalo se najuspješnijima. U čak tri kategorije najbolji je bio Fair play Ohrid, a u najmlađoj kategoriji, rođeni 2009. i mlađi, naslov je otišao u Sarajevo. Igrao se i turnir žena (mama): Nogometna akademija Libertas je bila najbolja.

Najboljima su nagrade uručili Nataša Gverović, Đuro Lonza, Mato Previšić, Ante Kuraja, Zoran Milić, Lovorko Klešković, Nedjeljko Miloslavić i Ile Katić.

POBJEDNIČKO POSTOLJE

Rođeni 2005. i mlađi:
1. Fair Play Ohrid (Makedonija), 2. Sodertalje (Švedska), 3. Župa dubrovačka.

Rođeni 2007. i mlađi: 1. Fair Play Ohrid (Makedonija), 2. Župa dubrovačka, 3. GOŠK Dubrovnik 1919.  

Rođeni 2008. i mlađi: 1. Fair Play Ohrid (Makedonija), 2. Škola nogometa Božo Broketa, 3. GOŠK Dubrovnik 1919.

Rođeni 2009. i mlađi: 1. Sporting Sarajevo (BiH), 2. Adriatic Split, 3. GOŠK Dubrovnik 1919. 

NAJ, NAJ POJEDINCI

Rođeni 2005. i mlađi, najbolji vratar:
Ivo Guljelmović (Župa dubrovačka), najbolji igrač: Patrik Zečević (Sodertalje), najbolji strijelac: Martin Gijogrieski (Ohrid)

Rođeni 2007. i mlađi, najbolji vratar: David Krvstevski (Ohrid), najbolji igrač: Ivan Matić (Župa dubrovačka), najbolji strijelac: Boban Kuzmanovski (Ohrid)

Rođeni 2008. i mlađi, najbolji vratar: Matija Ruščić (Župa dubrovačka), najbolji igrač: Marin Tapalović (Škola nogometa Božo Broketa), najbolji strijelac: Stefan Vujaroski (Ohrid)

Rođeni 2009. i mlađi, najbolji vratar: Josip Pandurić (Adriatic Split), najbolji igrač i najbolji strijelac: Aldian Korora (Sporting Sarajevo)

25. travanj 2024 03:54