StoryEditorOCM
NogometSVI U KINO

Jakobušić će se sutra obratiti dioničarima, Hajdukove brojke izlaze na vidjelo, a jedna posebno ‘golica maštu‘

Piše SLAVEN ALFIREVIĆ/SD
31. svibnja 2023. - 13:59

Hajdukova Skupština održat će se u četvrtak u 19 sati, poklapa se s novom velikom košarkaškom utakmicom na Gripama koja počinje u 20 sati. Neće stići delegacija Hajduka opet na Gripe, barem ne na početak, možda na drugo poluvrijeme. No, nije to bitno..., piše Slobodna Dalmacija

Hajdukova Skupština, dakle. "Bijeli" već neko vrijeme održavaju dvije Skupštine godišnje što je dobrodošla novost, češljaju izvješća, raspravljaju dokle su došli i što ih sve čeka.

Prošla Skupština "bijelih" bila je u prosincu kad je Ivan Matana, sjećamo se to, najavio kako godišnji izvještaj još ne može bit gotov niti uzet zdravo za gotovo jer "imamo običaj zabijati gol u zadnjim trenucima, u sudačkoj nadoknadi".

Tako je i bilo, Stipe Biuk je prodan nakon sjednice Skupštine u završnim danima Stare godine, otišao je u Los Angeles i pridonio da se blagajna napuni.

Prikazat će se godišnji izvještaj za prošlu 2022. godinu što je već predočeno javnosti, kad se papiri u travnju šalju na uvid HNS-u.

Hajduk je objavio da je završio godinu s plusom od 7,1 milijun kuna (cca milijun eura). Ostvarili su prihod od 225 milijuna kuna (29,88 milijuna eura). Budući da se radi o 2022., priča se u kunama. Rashodi su bili oko 218 milijuna kuna.

Veliki je napredak u odnosu na poslovanje 2021., kada je klub imao prihode 121,7 milijuna kuna, a rashode 150 milijuna kuna.

No, o tome će se opet govoriti, prikazat će se dobit iz prošle godine, sadašnje stanje na početku 2023. i plan poslovanja za ovu godinu, donosi Slobodna Dalmacija

Hajduk je Skupštinu zakazao kako je i morao, šest tjedana ranije, još sredinom travnja, nije mogao znati da će se termin umnogom poklopit s košarkaškim događajem na Gripama.

19. travanj 2024 09:14